Strafschoppenserie Duitsland-Italië prachtig eerbetoon aan Nederland

Zaza schiet strafschop uit respect hoog over

De voetbalwereld is het Nederlands elftal niet vergeten. Duitsland en Italië brachten zaterdagavond met een belachelijke strafschoppenserie een prachtig eerbetoon aan Oranje.

“Nederland hoort er gewoon bij te zijn op een groot toernooi”, aldus Simone Zaza, die zijn penalty uit respect naar de maan schoot.

Duitsland en Italië zijn niet de enige landen die Nederland dit EK een hart onder de riem steken. Zo liet Engeland zich uitschakelen door IJsland en stelde België een onbenul aan als bondscoach.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja. Om dan Seedorfs penalty tegen Turkije te persifleren waardoor we niet meededen met het WK 1996, dat is toch een raar soort eerbetoon.

Reageer
gravatar

O ja, In 1996 schakelde Seedorf ons uit in de strafschoppenserie tegen Frankrijk in de kwartfinales van dat EK.

gravatar

Precies! Best knap van Rudolf Julius dat hij al die voetbalhistorie weet samen te ballen in één (kort!) artikel. En dat zonder Seedorf zelfs maar te noemen.

gravatar

En dusch vont Juliusch ‘t nodigh dit artikeltje te schrijven aen d’alom gerespecteerde bewonersch óp diezelfde maen.

In navolgingh van voetbalfansch uijt o.a. Duijtsland, Italië, maer evenzeer Enghelant ende België heeft evenzo alhier d’oranjekoortsch niet toegeslaaghen, ende hout men sigzelve keurigh aen d’orde van den dag.

Hiervoor hulde, want d’n Zondagsche rust dient ten enen maele gerespecteert te worden.

Reageer