Natuur herovert verlaten Britse steden

Big Ben overwoekerd door klimop en nest zeearenden

De natuur lijkt langzaam weer bezit te nemen van de verlaten steden van het voormalige Verenigd Koninkrijk. Sinds de menselijke beschaving vorige week werd weggevaagd door de brexit, zijn verschillende planten en dieren aan een opmars bezig.

In het verlaten stadscentrum van Londen is de Big Ben inmiddels overwoekerd door klimop. Bovenin de toren heeft een zeearend haar nest gebouwd. Ook in Birmingham is de natuur aan de winnende hand. Sinds vrijdag is het plein voor het stadhuis bedekt onder een veenlaag, waar Noord-Ierse hooglanders en wolharige elanden teruggekeerd zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch mooi dat Lord Horatio Nelson met een stiff upperlip de natuur zijn stad ziet hernemen. Alleen de City (the square mile) zal nooit meer iets groens vertonen; de grond daar is blijvend verontreinigd door graaibankiers en doorgeslagen geldhandelaren.

Reageer
gravatar

Is dat die Nelson die op Trafalgar Square zo stenisch tracht zijn niet meer bestaande rechterhand in eigen boezem te steken? Heeft-ie soms last van fantoompijn?
Hoe heeft die kerel ooit de “dubbele Nelson”-greep kunnen uitvinden?

Reageer