Boris Johnson: ‘geen haast met nieuwe leugens’

Politicus gaat pas op termijn weer onzin verkopen

Boris Johnson wil niet overhaast nieuwe leugens gaan verspreiden onder het Britse volk. De conservatieve politicus wil de komende maanden proberen af en toe de waarheid te spreken om op die manier de rust te bewaren.

In de campagne voor het referendum maakte het brexit-kamp van Johnson indruk met een aantal flagrante leugens en misleidingen over de gezondheidszorg, immigratie en uitbreiding van de EU. Johnson wil nu echter een pas op de plaats: “We zijn net bezig al onze valse beloften te breken. Natuurlijk ga ik op termijn weer populistische waanzin uitkramen, maar de komende tijd staat de stabiliteit voorop.”

De oud-burgemeester van Londen staat onder grote druk om snel met nieuwe leugens te komen. UKIP-leider Nigel Farage wil dat hij halsoverkop aantoonbare onzin gaat verkondigen: “De Britten hebben besloten dat ze schaamteloos voorgelogen willen worden. Dan heeft het geen enkele zin om te wachten met het verspreiden van nieuwe leugens. Johnson moet zijn verantwoordelijkheid nemen en een nieuw rookgordijn optrekken, juist nu.”

Voor veel kiezers is de eerlijkheid van Johnson wel even wennen. Henry Martin (57) uit Coventry twijfelt of hij hem nog wel kan vertrouwen: “Wij geloven in Boris omdat hij ons vol bravoure een rad voor ogen draait. Nu ik hem hoor zeggen dat er forse economische gevolgen zijn en dat het aantal immigranten niet significant zal dalen, vind ik hem een stuk minder goed. Ik hoop dat hij snel iets nieuws verzint.”

Johnson is wel bereid de naar leugens smachtende kiezers enigszins tegemoet te komen: “Ik heb als teken van goede wil al gelogen dat onze kinderen en kleinkinderen een fantastische toekomst als Europeanen zullen hebben. Maar daar blijft het voorlopig bij, in het belang van de restanten van dit voormalig relevante land.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weer een zielig moralistisch artikel . Hou het nou gewoon bij satire i.p.v. het passief agressief doordrammen van jullie eigen politieke opvattingen. Meer dan 50% heeft voorgestemd. Een en ander zal vast niet alleen te maken hebben met het feit dat een groot deel laag opgeleid is. Dat die mensen voorgelogen WILLEN worden is simpelweg een linkse (sociologische) fantasie.

Reageer
gravatar

Grappig. Meer dan 50% heeft voorbestemd omdat ze voorgelogen zijn. Dat laatste gedeelte van die zin moeten we ons gewoon niets van aantrekken, zeg je. Zegt iets over je, als je dan toxh serieus wilt worden.

gravatar

Laat ie een voorbeeld nemen aan Juncker, Merkel en Timmermans en die persvoorlichter van Saddam, onbeperkt sprookjes vertellen en niet weglopen als de boze heks langskomt

Reageer
gravatar

Hij ziet af van een baan als premier om zelf de rommel op te ruimen die hij veroorzaakte. Hij heeft een baan aanvaard als voorzitter van de Vereeniging van Belletjetrekkers

Reageer