Bron YT - Business Rocks

Waarom gaan de beurzen al zo vroeg met zomerstop?

‘Niet meer van deze tijd dat de handel zo lang stil ligt’

Elk jaar laait de discussie weer op in het Verenigd Koninkrijk: gaan de beurzen te vroeg met zomerstop? Vanaf vandaag ligt de handel in Londen weer een paar maanden stil. Te lang, vinden critici.

Beurshandelaar Gilbert Hanson vindt de zomerstop een achterhaald concept: “Het is niet meer van deze tijd dat de handel zo lang stilligt. Als de wereld vergaat, moeten de beurzen daarop in kunnen spelen door heel actueel in elkaar te donderen. Dat is een van onze kerntaken.”

Ook bankier Jonathan Woodcall wou dat het alvast september was: “Het is gewoon onderdeel van mijn dagelijkse routine. Ik begin de dag met een kopje koffie en een krantje, daarna nog even de beurs op en dan naar mijn werk. In het weekend heb ik vrij, dus dan hoeft het voor mij ook niet zo nodig, maar deze zomer heb ik maar twee weken vakantie, waar moet ik de rest van de tijd mijn beleggingsvoorziening vandaan halen?”

Volgens Daniel Connolly van de Royal Bank of Scotland zijn veel mensen juist toe aan een zomerstop, omdat zij na een heel handelsseizoen beursmoe zijn geworden. “Iedere dag weer diezelfde gong, dat gaat op een gegeven moment vervelen. Ook de beurzen zelf moeten even opladen, daar is de zomer de beste periode voor, omdat er dan toch veel mensen op vakantie zijn.”

Connolly vindt de kritiek dan ook onterecht: “Zo’n ramp is dit nu ook weer niet. Als mensen het echt zo graag willen, dan kunnen ze op straat nog gewoon handel drijven. Ik vind het maar een bekrompen houding. Als de beurzen wel open zijn, dan lopen mensen te zeuren dat het saai en slaapverwekkend is.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat hebben wij daar nou mee te maken?!

Wat is het Verenigd Koninkrijk? Waar ligt dat dan? Heeft Europa daar wat mee te schaften?

Ik hoorde trouwens net dat dat ‘Verenigd Koninkrijk’ binnenkort niet eens meer ‘verenigd’ zal zijn.

En ik hoop in het algemeen ook geen ‘koninkrijk’. Dat zou voor ons ook een goed voorbeeld zijn!

Reageer