Bron Flickr - Global Justice Now CC BY

Alvast weerstand tegen Brits-Europees handelsverdrag BBIP

Preventieve woede over chloorbacon

In een aantal landen is alvast weerstand ontstaan tegen het Brits-Europese handelsverdrag BBIP. BBIP (spreek uit: biebip) staat voor British Benefits and Investment Partnership en zou de handel tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie makkelijker kunnen maken. Tegenstanders vrezen alvast dat het akkoord vooral bedoeld is om multinationals te bevoordelen.

SP-Kamerlid Harry van Bommel is preventief woedend: “Als BBIP daadwerkelijk bedacht wordt, is dat een nieuw bewijs van de almacht van grote bedrijven en de expansiedrift van de EU. Daar kun je niet snel genoeg boos over zijn.”

Publicist Arno Hareldijk is oprichter van de actiegroep Stop BBIP TZT! Hij heeft geen goed woord over voor het gedachte-experiment: “BBIP zou een einde maken aan onze strenge regels op het gebied van fatsoenlijk eten en rechts rijden. Je moet er niet aan denken dat we hier straks met chloorbacon opgescheept zitten. Om nog maar te zwijgen van ISDS, een afkorting met alleen maar Engelstalige letters. Daar ga je al.”

Voor de zekerheid groeit de weerstand tegen BBIP ook in andere Europese landen. In Brussel gingen vanochtend tachtig mensen de straat op om het parcours voor een eventuele protestmars te verkennen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik begin ook een verhoogde angst voor de MI5 en de SIS te voelen.

Heel gek, vroeger had ik dat alleen bij de CIA.

Maar ik weet zeker dat ik de laatste tijd steeds meer door mannen met bolhoeden achtervolgd word. Er staat er nu één buiten achter een boom!

De Twin Towers zijn trouwens opgeblazen! Wordt wakker!!

Reageer