Bron YT - The Sun

Britse roulette: een leuk spelletje voor ijdele politici

Gokspel heeft de toekomst als inzet

Ben je politicus en heb je zin in een spelletje? Denk dan eens aan Britse roulette. Het gokspel is razend populair onder ijdele regeringsleiders die zich vervelen. De inzet is de toekomst van je land.

Het spel werkt als volgt: in een verkiezingscampagne beloof je een referendum over een pijler onder de welvaart van je land. Nadat je daarmee premier bent geworden, organiseer je het inderdaad. Als je wint, heb je je positie versterkt, als je verliest moet je aftreden.

David Cameron uit het Verenigd Koninkrijk verloor onlangs een potje Britse roulette. Het kostte hem zijn baan als premier. Toch heeft hij zich uitstekend vermaakt: “Mensen zullen mij niet snel vergeten. Het was het waard.”

Geert Wilders heeft Mark Rutte uitgedaagd voor een potje Britse roulette, maar daar wil de premier niet op ingaan. “Laf”, aldus Wilders.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

schuld-van-Rutte-zijn.De EK niet verbonden afspraken verkiezingen TK,doen en laten wat ze willen.Wij leven in een schijn democratie
De Italianen nemen ook de gok dat de EU de zaken na de Brexit zeker niet op de spits wil drijven. Brexit zal uiteindelijk wel als excuus gebruikt worden, maar de waarheid is dat Italiaanse banken het al een hele tijd moeilijk hebben.Doe je het niet, en sta je Italië toe om de redding te financieren met belastinggeld (zeg maar extra schulden), dan volgen Griekenland, Spanje en Portugal. Non-performing loans maken 18% van de bankbalansen uit en deze banken hebben gewoon extra kapitaal nodig.Kortom, de EU kan geen kant meer uit en alle wegen leiden nu naar een verdere desintegratie.

Reageer
gravatar

Dit is veel ernstiger dan de Brexit!De Europese bankaandelen waren vrijdag de grootste verliezer.

De bankaandelen staan ondertussen een kleine 20% lager dan donderdagavond.

Er mag dan misschien heel wat paniek zijn over een mogelijke Brexit, maar de zwakke beurskoersen van de banken zijn wat mij betreft veel angstaanjagender.

Na de recente koersdalingen, noteert de Europese bankindex nog nauwelijks boven de lows van 2008!Een zwaargewicht zoals Deutsche Bank zoekt al een tijdje nieuwe all-time lows op. Bijzonder verontrustend allemaal!

Zeker omdat er nieuwe bail-in regels van toepassing zijn waardoor spaarders bij bankfaillissementen zware verliezen zullen slikken.

De VS heeft de banken geherkapitaliseerd in 2008, Europa deed dat niet. Italiaanse banken kampen met 360 miljard euro aan slechte leningen en er zou een steunpakket van 40 miljard euro in de maak zijn.

Hoe die steun er precies uit ziet, is op dit moment niet duidelijk.

Maar het toont wel aan hoe groot de stress is op dit moment binnen de sector.

Ik vertrouw het boeltje niet. De beurskoersen zijn duidelijk: hier zijn grote problemen op komst.

Reageer
gravatar

Waarom denk je dat de rest van Europa zo naar onze pensioenfondsen aan het loeren zijn? Aan Jetta Klijnsma hoef je het niet te vragen, die houdt alles geheim.

gravatar

Geen slecht idee, een potje Brits roulette tussen Wilders en Rutte, dan zijn we tenminste al van 1 van de 2 af. Iemand nog ideeën voor die ander dan?

Reageer