Bron Flickr - Narendra Modi CC BY

Voormalige koloniën feliciteren Britten met onafhankelijkheid

‘Jullie hebben er voor geknokt’

Na de uitslag van het Brexit-referendum heeft Groot-Brittannië de hartelijke felicitaties ontvangen van Oeganda, Sierra Leone, Egypte, Zuid-Afrika, Ghana, Tuvalu, de Verenigde Staten, Nigeria, Belize, Swaziland, Saint Kitts, Kenia, India, Zimbabwe, Maleisië, Jamaica, Kameroen, Mauritius, Fiji en een deel van Somalië. De voormalige Britse koloniën noemen de onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk een grote overwinning.

Ook de Malawianen zijn trots op hun Britse broedervolk. “Wij weten als geen ander hoe het is om te zuchten onder het juk van een Europese overheerser. Het is ontroerend om te zien dat de Britten zich daar nu ook aan hebben ontworsteld. Ze hebben er hard voor geknokt”, liet president Mutharika weten.

Nu Groot-Brittannië zich heeft losgemaakt van Europa, kunnen de Britten eindelijk weer hun eigen cultuur en tradities in ere herstellen. “Europa kan de Britten niets meer opleggen”, zegt de 16-jarige Queensy uit voormalig Brits-Guiana. “In het vrije Verenigd Koninkrijk kunnen ze straks eindelijk weer hun eigen munteenheid invoeren en links rijden zonder Europese bemoeienis.”

President Mutharika denkt wel dat het Britse volk nog een lange weg te gaan heeft: “Europese onderdrukking laat nu eenmaal diepe sporen na. Het zal wel een tijdje duren voordat in Groot-Brittannië niet langer de Europese voertaal wordt gesproken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@ Koffiepraat.
Sylvana heeft zojuist het volgende laten weten.
“Trap er niet in; de hele Brexit is een complot van de media. Het is nu hoog tijd dat we internationaal de handen ineenslaan en de multinationale in stand gehouden institutioneel racisme gezamenlijk en onafhankelijk bestrijden zonder oog voor democratie waar zij afwijkt van mijn mening.”

Reageer
gravatar

Nieuws voor Queensie: linksrijdend hebben de Britten altijd gedaan . Evenals de eigen munt gebruiken.
Ik feliciteer de Britten ook en zou graag zien dat Nederland dit voorbeeld volgt en er ook uitstapt .

Reageer
gravatar

Maar stappen wij dan links of rechts uit? En als er een euro uit mijn broekzak valt terwijl ik uit mijn auto stap, gaat de eurokoers dan omlaag?

gravatar

Hier moet toch nog wel even worden vermeld dat Boris Johnson en die jongen van UKIP een speciale gelukwens hebben gekregen van Desi Bouterse. Ook Desi heeft zich -juist deze week- onafhankelijk gemaakt van achtereenvolgens de Surinaamse Grondwet. het Surinaamse OM en het Surinaamse Wetboek van Strafrecht. Routineklus: in deze bananenrepubliek.