Etrusken komen tijdelijk weer bij elkaar

Kunnen ze het nog?

Goed nieuws voor fans van de Etrusken: de klassieke beschaving komt weer eenmalig bijeen. Op 11 juni staat de pre-Romeinse bevolkingsgroep op Pinkpop.

In het eerste millennium voor Christus beheersten de Etrusken een groot deel van Noord- en Midden-Italie. Zij werden vooral bekend door de levendige fresco’s op hun graftomben. Sinds de verwoesting van Volsinii in 264 voor Christus bleef het stil rond het oud-Toscaanse stamverband. Tot deze week dus.

Publiekslieveling Tarquinius Priscus is er helaas niet meer bij. Hij raakte gebrouilleerd met de Etrusken en koos voor een solobeschaving.

Zouden ze het nog kunnen, potscherven beschilderen? We gaan het zien in Landgraaf.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Leuk voor die Etrusken; maar Pinkpop is natuurlijk gewoon een slimme variant van fundraising. Ik bedoel als we zo gaan beginnen lust ik er nog wel een paar: in de line-up ontbreken topbands als JayCee & The disciples, als ook Moe, Isis and the Decapitators en zeker ook nog de bigband van Gaius Julius Ceasar & His Legionnairs. Allemaal

Reageer
gravatar

met wortels uit het zelfde tijdsgewricht. Zijn we eindelijk van dat gezeur af over gerontologische babyboomer’s bands als de Rolling Stones, (Golden) Earring en Cuby & The Blizzards

gravatar

Zo is het beste Outsider!

Het moet maar eens afgelopen zijn met die gasten die nog weten hoe je rock ‘n roll speelt, en hen die de blues hebben. Het zou tenslotte het minderwaardigheidscomplex in de hoofdstad ietwat verzachten, en daarmee het plaatsen van standbeelden in de binnestad van lieden der middelmatigheid, beroemd gemaakt door de Tros, kunnen beperken.

Toeristen die de hoofdstad bezoeken zitten nu eenmaal niet te wachten op de plaatselijke jodelaar, die slechts door enkelen wordt geadoreerd.
Zelfs in Volendam weet men sinds jaar en dag betere verkoopcijfers te behalen, waarbij de kwaliteit gelijk staat aan die van een pretentieuze hoofdstedelijke braller.

Sinds 1960 een writersblock wellicht?

gravatar

Het ontstane Gat van Priscus laten vervangen door Michael Jackson b.d., en er is geen haan die er naar kraait. Daarbij is het festival allang uitverkocht, want John Lennon komt ook.

Reageer
gravatar

Een kleicursus?
Is dat een nieuwe multimediale aanpak?

Treden Arjan & Tosca ook weer op, met hun Kurk-band?

Jan Smeets, help mij, het gaat mij te snel!

Reageer
gravatar

Hm, de Etrusken, daar heb ik indertijd nooit zoveel aangevonden. Ik was meer van de Troians. Als die weer eens bij elkaar zouden komen, dat zou pas wat zijn. Het zou helemaal fantastisch zijn als ook de Carthago Boys, de Canaän Posse en de Sumeri’s act-de-presence gaven.

Reageer
gravatar

Of als het twee-stammenrijk zich weer verenigt met het tien-stammenrijk. Uit elkaar gegaan vanwege een belastingkwestie; komen ze zo weer samen in een club van 144.000. Wat een tale kanaans bij dit onderwerp 🙂