Bron Flickr - Financial Times CC BY

Britten toe aan frisse, nieuwe crisis die helemaal van henzelf is

‘Wij zijn uitstekend in staat om er op eigen kracht een puinhoop van te maken’

Voorstanders van een Brexit vinden dat het Verenigd Koninkrijk toe is aan een frisse, nieuwe crisis die losstaat van de rest van Europa. De Britten zijn er tijdens de economische crisis en vluchtelingencrisis bekaaid vanaf gekomen, en vinden het daarom hoog tijd om zich in een eigen crisis te storten.

Oud-burgemeester van Londen Boris Johnson is een van de pleitbezorgers van een uitsluitend Britse crisis. Hij denkt dat het Verenigd Koninkrijk de rest van Europa niet nodig heeft om zich in de ellende te werken. “Wij zijn uitstekend in staat om er op eigen kracht een puinhoop van te maken. Dat hebben we met bijvoorbeeld Noord-Ierland en James Blunt wel bewezen.”

Premier David Cameron wil niets weten van een compleet Britse crisis. “Het Verenigd Koninkrijk is van oudsher een van de belangrijkste krachten achter een verdeeld Europa. Die rijke traditie mogen we niet zomaar overboord gooien in een nationalistische hang naar een eigen teringzooi.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is ook een bloederige schaamte, dat Europa de culinaire crises, zoals Brittannië die creëert niet enkelvoudig overneemt. Sinds Europa weigert zich aan te passen aan het normale stelsel van lengtes en gewichten, noch zich aan de juiste kant van de weg beweegt, Engeland kan eenvoudig alleen haar moeilijkheden maken.

Reageer
gravatar

Hmm, vermoedelijk zouden ze toch wel een hoop stront buiten de deur houden. Denk aan hordes asielzoekers, gewone migranten, en visumvrije bezoekers/criminelen uit fijne staten als Roemenië en Bulgarije.

Afgezien van andere consequenties, toch wel een fijn voordeel.

Reageer
gravatar

En ach, laat Oekraïne ook maar komen.

Er moet toch ergens een bonus voor politici zitten op het aanbrengen van nieuwe staten… Anders kan ik het ook niet verklaren.

gravatar

Oeps, ben ik alweer te vroeg klaargekomen…

Ooit zullen we samen zijn, lieve Corrie!

Toch?

je samirtje

gravatar

Groot gelijk heeft hij! De Engelsen hebben ook hun eigen (auto)-industrie al zeer deskundig om zeep geholpen en zitten nu al te lang zonder eigen crisis! Eigen crisis eerst zou een pakkende slogan zijn.

Reageer
gravatar

Die Engelsen hadden ook ooit de doelstelling om een fris, nieuw ontbijt te ontwikkelen. Als ik zie wat daar van terecht gekomen is heb ik weinig vertrouwen in een geheel zelfstandige VK crisis.

Reageer