Amerika verdeeld over aparte schandpaal voor transgenders

‘Ik wil niet aan dezelfde schandpaal genageld worden als zo’n freak’

Het houdt de gemoederen in de Verenigde Staten behoorlijk bezig: moet er een aparte schandpaal komen voor transgenders of mogen ze aan dezelfde schandpaal worden genageld als anderen?

In de conservatieve staat North Carolina is er inmiddels een speciale transgenderschandpaal. Veel inwoners zijn daar blij mee. Bijvoorbeeld de 37-jarige Robert Fisher, die door de gemeenschap wordt uitgekotst omdat hij zijn demente oma jarenlang geld heeft afgetroggeld en zijn vrouw stelselmatig bedriegt: “Ik ben blank en hetero en christen en gewoon man. Ik wil niet aan dezelfde schandpaal genageld worden als zo’n freak.”

Daar is niet iedereen het mee eens. Debby Young (62) vindt gelijke vernedering van mensen die afwijken van de norm een Amerikaanse kernwaarde: “Het gaat tegen mijn principes in om onderscheid te maken tussen criminelen, transgenders en zwarten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn buurvrouw zat ook in een verkeerd lichaam, het zag er minstens 20 jaar ouder uit dan zij zich van binnen voelde. Inmiddels heeft zij haar transitie voltooid, die ze overigens zelf heeft moeten bekostigen. Alsof dat niet onrechtvaardig genoeg is blijkt nu dat ze ook nog eens geacht wordt gewoon aan de ouwe-vrouwenschandpaal te gaan staan! Het moet echt niet gekker worden in dit land..

Reageer
gravatar

dat onderscheid is zo lastig. Wat doe je met een criminele, zwarte transgender? Of moet die ook zijn eigen schandpaal krijgen?

Reageer
gravatar

Criminelen, zwarten, transgenders, allemaal één pot nat.
Die kunnen wel aan dezelfde paal.

Scheelt óók weer hout!

gravatar

Juist transgenders maken een punt over mannelijk en vrouwelijk.
Uiteindelijk ben je toch gewoon maar een mens, met of zonder rok of broek.

Dat gezeik over de invulling van je onderbroek gaat nergens over.

Reageer
gravatar

Ja, Andre heeft helemaal gelijk!

Een schandpaal is veel duurzamer. Kan men hergebruiken, geeft geen CO2 en andere nare stoffen.

Alles voor het milieu hè?

Jesse Klaver
GroenLinks