Vlieg vindt open raam niet uitdagend genoeg

‘Vertrek via gesloten raam geeft veel meer voldoening’

Een bromvlieg in een woning in Aerdenhout past ervoor om door een open raam naar buiten te vliegen. Het insect vindt een vertrek via het wijd openstaande venster ‘niet uitdagend genoeg’ en probeert daarom door een aangrenzend gesloten raam te vliegen – tot nu toe tevergeefs.

“Het geeft veel meer voldoening om het pand te verlaten door een raam dat dicht zit”, stelt de vlieg desondanks. “Natuurlijk is het frustrerend dat het niet lukt. Sterker nog, het doet pijn om steeds tegen het glas aan te botsen. Maar zo’n open raam, dat is mijn eer te na.”

Hij gnuift. “Dan sterf ik hier liever in de vensterbank.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier lijkt mij een corrigerende tik op zijn plaats, al kan ook een diervreindelijke oplossing worden overwogen. En plastic bekertje over het eigenwijze diertje plaatsen en dan een kartonnetje eronder schuiven. Pas buiten het kartonnetje van het bekertje halen (wel eerst het geopende raam sluiten, want eigenwijs is eigenwijs).

Reageer