Bron YT - digitalmediafan

Consumenten kiezen vaker voor respectloos betalen

Nieuwe betaalmethode is makkelijker en kost minder tijd

Nederlandse consumenten kiezen steeds vaker voor respectloos betalen. De nieuwe betaalmethode is sneller en eenvoudiger voor de klant. In januari werd het schaamteloze afrekenen ingevoerd in de horeca en de detailhandel.

De 40-jarige Jenneke Nooitgedagt uit Oirschot is blij met het nieuwe systeem. Ze is tegenwoordig veel minder tijd kwijt bij de kassa: “Vaak had ik niet de energie voor omslachtige beleefdheden als ‘dankuwel’ en ‘hetzelfde’. Nu kun je gewoon een tientje op de toonbank leggen met een welgemeend ‘pak aan bitch’ en je bent klaar. Ideaal!”

Als het aan het kabinet ligt, wordt het binnenkort ook bij tankstations en sigarenzaken mogelijk om te betalen zonder een greintje respect.

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht ‘2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zeker weten dat iedereen jou inderdaad liever ziet gaan dan komen, vandaar dat ze jou respectloos behandelen. Moet jem aar niet zo uit je bek meuren de hele dag.

gravatar

Ik wou net vragen: is “DIT IS EEN OVERVAL! HIER DIE POET!! MUIL DICHT KANKE WIJF!” nu ook sociaal geaccepteerd?

Is immers ongeveer hetzelfde als het eufemisme ‘proletarisch winkelen’ waarmee linkse ‘idealisten’ meenden ‘goede sier’ te maken.

gravatar

Lieve Corrie, wat een lieve reactie. Zo ken ik je weer. Tot vanavond! Ik, zoals je weet, met geen beperking, althans op bepaald gebied…

gravatar

Dat moet wel. Mensen met een rechts georiënteerde beperking betalen niet; die graaien alleen maar. Wel met een vriendelijke glimlach. Dat dan weer wel.

gravatar

Eindelijk verlost van de stralende glimlach van oor tot oor, met parelwitte tanden aan de kassa.
Van mij mag het extremer zoals bv, rot op!

Reageer