Snackbar Het Snackerijtje in Helmond heeft sinds kort geen lichtbak met snackfoto’s meer boven de counter hangen. Voor veel trouwe klanten reden tot gemor, blijkt na een bezoek aan de cafetaria.
“Sorry hoor, maar zonder zo’n door de zon vergeelde foto heb ik geen idee hoe een kaassouflé eruit ziet!”, zegt snackliefhebber Corrie van Buffelen (53). “Ja, oorlog met uitjes”, zegt ze tegen eigenaar Frank Bakker (36), terwijl ze door de snackvitrine heen wijst naar het bakje gesneden uitjes.
Bakker was zich van geen kwaad bewust, maar is van plan zijn klanten te geven waar ze om vragen. “Ik had gehoopt dat mijn snacks zich in de harten en hoofden van de mensen hadden weten te nestelen. Maar helaas. Gelukkig heb ik een mannetje gevonden zonder enig fotografisch talent of smaak. Hij laat de kaassouflés er weer net zo ranzig uit zien als voorheen.”
Lullig om nu weer Helmond op te voeren als een soort Maaskantje. Frank Bakker is franchise-nemer van Kwalitaria, dé vetschuur die alleen zorgvuldig gedenatureerd slachtafval in zijn hamburgers, frikandellen, gehaktballen, berenhappen, stierenballen en kipkrokants verwerkt. Smaakpolitie-commissaris Rob de Geus heeft pas nog zijn goedkeuringssticker op de winkeldeur geplakt: “In dit pand zijn geen dierlijke vezels aangetroffen”.
De heren Jos en Jan hadden gehoopt dat hun kekke schrijfsels zich in de harten en hoofden van de mensen hadden weten te nestelen. Maar helaas.
Wat u zegt. Het beste kunt u doorlopen. Naar de belsjineis bijvoorbeeld.
Een kaassoufflé?
Hier heb je een vorkje, vang er zelf maar één.
(Dat keurmerk kun je op je buik schrijven, denk ik)