Joyce begint nu al te werken aan haar winterlichaam

‘Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met snacken’

Het is nog lente, maar Joyce Tebbens uit Enkhuizen is nu al bezig met haar winterlichaam. De 23-jarige serveerster wil er perfect volgevreten en lijkbleek uitzien als ze in december aan het kerstdiner zit.

“Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen”, zegt Joyce gemotiveerd. “Het ideale winterlichaam bouw je in de zomer. Veel mensen gaan pas in oktober snacken en lusteloos op de bank hangen, maar dan ben je eigenlijk al te laat.”

De vrienden van Joyce zijn onder de indruk van haar discipline. Dylan (22): “Bij mij is het ieder jaar hetzelfde: ik geniet in de zomer te veel van fruit, zon en hardlopen en dan heb ik in de winter spijt als mijn sexy fleecetrui veel te groot is.”

Joyce heeft wel begrip voor Dylan: “Hij heeft al een vriendin, dus dan maakt het niet uit als je superstrak bent. Dat schijnt zij juist lekker te vinden. Ik ben single, dus ik moet mijn best doen om mooie vetkwabben te kweken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Joyce oogt al als een anorexia/boulimia nervosa patiënte; een leuke maar volstrekt instabiele meid en willig slachtoffer die in opdracht van haar loverboy wordt vetgemest voor inzet tijdens het It-al-Fitr (Suikerfeest, aan het eind van het vasten) . Speciaal voor moslims met heimwee naar moeder-de-vrouw in de Magreb of Anatolië. Voor ware gelovigen, die buiten de controle van de imam, een stevige homp haram-vlees wel kunnen waarderen.

Reageer
gravatar

De wegen van De Speld zijn ondoorgrondelijk. Ik geef meestal de moed op nadat ik het een keer of vier opnieuw heb geprobeerd. Zoveel weet ik wel: het tijdstip speelt mee (ochtend of avondspits) en vaak ook stille discriminatie op basis van toneelnaam en/of emailadres, “There has been a problem collecting your …”

gravatar

Ik protesteer! De Speld heeft mij niets gevraagd en ongevraagd een foto van facebook van mij gebruikt. Bovendien ben ik niet bezig met mijn winterlichaam en ben ik 24. En Dylan is geen vriend meer van me sinds vorig weekend.

Reageer
gravatar

Joyce is een lichtend voorbeeld voor veel kalkoenen, die zich ook al moeten gaan volvreten en laten vetmesten voor de kerst, maar dan aan de andere kant van de voedselketen.

Reageer