Freek (65) nog niet bezig met pensioen: ‘Dat is nog zo ver weg’

'Kan me beter druk maken om dingen die nu belangrijk zijn'

De 65-jarige Freek wil zich nog niet bezighouden met zijn pensioen. Voor de juridisch medewerker uit Appingedam is dat nog een ver-van-zijn-bedshow: “Ah joh, dat zie ik tegen die tijd allemaal wel.”

Freek snapt niet waar sommigen van zijn leeftijdsgenoten zich druk om maken. Zijn vriend Arie (64) maakt zich nu al zorgen over mogelijke kortingen op de pensioenen en de dekkingsgraad van zijn pensioenfonds. Freek heeft geen idee waar Arie het over heeft: “Ach man dat komt later wel. Ze veranderen die pensioenen zo vaak, het is om de zoveel jaar weer wat anders. Dan kun je je beter om dingen druk maken die nu belangrijk zijn, zoals je kleinkinderen en je prostaat. Dat pensioen komt wel als je oud bent.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

@Piet uit Marokko. En dan ergens gaan wonen zonder zijn vriend Arie? Dat is toch niet van deze tijd. Je zou beter moeten weten!

gravatar

als ik hem was, zou ik gewoon niet een lang leven leiden. Hoe langer je leeft, hoe groter de kans dat je dood gaat.

gravatar

Mensen realiseren zich niet dat maar de helft van alle werknemers de pensioengerechtigde leeftijd überhaupt haalt. Dus terecht een zorg voor later als blijkt dat je over de streep bent gegaan. En de dood is geen issue; als ik er ben, is de dood er niet en als de dood er is, ben ik er niet. Tenslotte: hoe meer verjaardagen je viert, hoe ouder je wordt.