Studente stuit op Romeinse nederzetting op bodem van haar tas

Unieke vondst goed bewaard gebleven onder laag rotzooi

Een bijzondere ontdekking op de bodem van de tas van Eva Poot. Toen de 23-jarige communicatiestudente zocht naar haar sleutelbos, stuitte ze per toeval op de restanten van een Romeinse nederzetting.

De unieke vondst bestaat onder meer uit een amfitheater, een thermencomplex, een triomfboog en een paar Korinthische zuilen. De nederzetting is relatief goed bewaard gebleven omdat het werd bedekt door een brillenkoker, make-up, boeken, een sjaal, een halfopgegeten broodje brie, een leeg pakje Marlboro Light, tijdschriften, een lekkend pakje fristi en talloze muntjes van tien eurocent.

Archeologen van over de hele wereld hebben al veel interesse getoond in de tas van Eva. Dieper in de tas liggen mogelijk een fossiel van een Pterodactyl, een Egyptische sarcofaag en een platgedrukte banaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eva’s zijn al eeuwen hét communicatiemedium voor Adams. Maar niet te enthousiast; er moeten nog C-14 metingen worden uitgevoerd om de authenticiteit van deze vondst in de tas van Eva te verifiëren. En oppassen: toen de doos van Pandora werd geopend waren een heleboel venerische ziekten het gevolg. Iets dergelijks gebeurde op 11 augustus 1914 toen de Doos van Toos (alias Mata Hari) prematuur slachtoffers maakte onder nietsvermoedende Franse reservisten aan het front.

Reageer
gravatar

Er gaan al geruchten dat I.S. op weg is naar Eva Poot’s handtas, om alle blijken van pre-Islamitische beschaving op te blazen. De AIVD heeft daarop anticiperend code rood afgekondigd, maar kan door personeelsgebrek niet meer dan code bruin realiseren. Kritische vragen daarover in de Tweede Kamer worden door Mark Rutte en Lodewijk Asscher lachend ontweken.

gravatar

Ik vind ook dagelijks resten van het vorige millenium.
Laast nog 1 gulden cent uit 1987
Omdat een gulden van oorsprong goud betekend.
En een cent 1% is van dat goud hebben we besloten om naar kunst en kitsch te gaan met onze vondst.
(Ook leuk voor de programmamakers.
Mijn verzekeringsagent taxeerde dit wel vrij hoog.vandaar)
In mijn laatste handtas die ik terugvond (intussen vervangen voor rugzak) vond ik ook een stuiver van Beatrix uit 11999 .
Ik hoop dat beide munten toch wel een klein kapitaal opleveren gezien de historische waarde.
Maar goed..
(U mag een bod uitbrengen, belastingtechnisch gezien wel handig, dacht ik zo.)

Reageer
gravatar

Onzin, vanzelfsprekend ligt Atlantis, zoals overigens alle archeologische plaatsen van enig belang, in Turkije. Waarschijnlijk ergens in het zuidoosten. Het is tot nu toe nog niet ontdekt omdat de daar aanwezige bevolking die zich Koerden noemt maar in feite gewoon Turken zijn Atlantis bedekt houden onder een heleboel aarde, klei en zo meer.

Disclaimer: Mocht Atlantis toch ergens anders ontdekt worden, dan is Atlantis gewoon gesticht door Turkse kolonisten, die de beschaving tot aldaar hebben gebracht.