Bussemaker: ‘Juist gezellig dat minder kinderen van laagopgeleide ouders studeren!’

Kinderen kunnen lekker televisie kijken met hun ouders

Het is helemaal niet erg dat kinderen van laagopgeleide ouders minder naar het HBO of universiteit gaan, vindt minister Bussemaker. “Het is juist hartstikke gezellig. Kinderen blijven nu eerder thuis wonen en ouder en kind groeien zo niet uit elkaar. Ook kunnen ze lekker samen televisie kijken.”

Kritiek dat jongeren uit deze groep zo minder kansen hebben op de arbeidsmarkt en daardoor minder zullen verdienen wijst ze stellig van de hand. “Doordat jongeren langer close zijn met hun ouders zullen ze eerder samen boodschappen doen. Daardoor kopen ze groter in, en besparen ze allerlei kosten. Je kunt beter een bus shag kopen dan vier losse pakjes! En als hun ouders longziektes krijgen of een heup breken, kunnen jongeren die niet zijn gaan studeren eerder zelf zorg verlenen. Meer cohesie, minder zorgkosten: ik noem dat een winstpakker voor de samenleving.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Met Bussemaker op Onderwijs, hebben we daar geen VVD’ster nodig. Niemand zou het merken als je daar een tijdje dat meisje Hennis, of Edith Schipper, neerzet en vice versa Bussemaker een tijdje op Defensie.

Reageer
gravatar

persoonlijk ben ik zeer blij met het feit dat er ook nog mensen in ons land blijken te wonen die NIET naar HBO of universiteit gaan… we mochten eens zonder bouwvakkers, stratenmakers, loodgieters, winkelbedienden, dierverzorgers, schoonmakers en vuilnislieden komen te zitten! staat toch lullig als je een leuke commerciele hbo opleiding, of beter nog, een geweldige universitaire graad in één of ander obscuur stukje geschiedenis hebt, en je vervolgens een vak zou moeten gaan leren omdat er geen werk te vinden is in jouw hoogopgeleide straatje…

Reageer
gravatar

Bussemaker haalt haar stokpaardje weer eens van stal en valt terug op de oude waarden die zij zo treffend beschrijft in haar boek: “Dochter van een kampbeul”:

‘Goed’ en ‘fout’ blijken geen eenduidige begrippen maar eerder een wisseling van perspectief.

Reageer
gravatar

Ja, Bussemaker geeft ze hier weer eens van Jetje. Goed nieuws: haar boek “Dochter van ..” heeft inmiddels een tweede druk behaald (225 ex. verplichte kost voor Eerste en Tweede Kamer)

gravatar

Hey Carice, bedoel je dat het niet terecht is dat laagopgeleide ouders, die vaak in buurten wonen met veel sociale huurwoningen, zich zorgen maken omdat al die gelukzoekers in het AZC na hun vakantieverblijf gedumpt worden in hun buurtje?

Hautaine trut.

Corrie.

gravatar

Nee hoor, naar zo’n 50.000 euro per jaar gratis geld.

Misschien zijn ze wel op zoek naar jou, en de villa naast jou. Als jij het er tenminste voor over hebt.

Kusje,
Cor