Bron YT - AVROTROS Kunst

Historisch pak babymelkpoeder blijkt nog maar weinig waard

'Ik dacht dat ik goud in handen had'

Teleurstelling aan tafel bij Tussen Kunst en Kitsch: het pak babymelkpoeder dat Margriet Sonneveld (61) liet taxeren, blijkt slechts een habbekrats waard te zijn. Volgens de expert van het programma heeft het object zijn unieke waarde zo ergens halverwege vorige week verloren.

“Ik dacht dat ik goud in handen had,” zegt Margriet. Ze vond het pak Nutrilon op zolder tussen paar oude schilderijen en een antieke Egyptische kelk. “Ik hoopte dat er wel iemand zou zijn die er veel geld voor wilde betalen. Erg jammer.”

Volgende week in Tussen Kunst en Kitsch: een hbo-diploma.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aan de foto te zien is dit een historische uitzending geweest, met de toenmalige presentatrice, wijlen Nelleke Gedrocht.

Of leeft dat fossiel nog?

Reageer
gravatar

Ik vermoed dat ze in China nu een goede imitatie van de verpakking hebben weten te maken. Daar kan dan gewoon weer de melamine in.

gravatar

Langzamerhand behoort Hoogsteder zelf tot de antiquiteiten; hij is ouder dan Nelleke van der Togt (nog familie van Hans?), maar er is nog geen geschikte vervanger (m/v) voor deze gerontosaurus. Misschien willen Onno Nozel en Henk Knol auditie doen?

gravatar

Als je naar de historie kijkt blijkt dat vele soorten andere poeders absoluut meer waard te zijn dan babypoeder.

Dit is bij de redactie van De Spelt ook genoegzaam bekend.

Reageer
gravatar

De redactie van De Speld op poeders? Ik dacht altijd dat men in die redactiekringen meer van spuiten en snuiven dan van slikken was.

gravatar

Ik heb het even nagekeken en ook nog even nader overlegd met Diederik.

De poeders worden inderdaad gesnoven (Wendy ontkent echter alles).