Bron YT - AttractionGymTV

Overvolle trein: vrouw kan niet naast haar tas zitten

'Mijn tas en ik worden als vee behandeld'

Door extreme drukte in een overvolle trein kan de Groningse Valerie (41) niet naast haar tas zitten. Het gebeurt nu voor de derde keer in een week.

“Dit is toch niet te geloven?!”, zegt Valerie tegen een bejaarde man die in het gangpad staat. Voor hij kan antwoorden, vervolgt ze: “Omdat ze bij de NS niet kunnen plannen, worden m’n tas en ik als vee behandeld. Soms zitten we twintig minuten met het gangpad tussen ons in, terwijl we allebei niet bij het raampje zitten. En daar betaal je dan een kaartje voor. Tsss.”

Plots staat ze op. “Kom tas, we gaan eerste klas zitten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een “aso” treinreizig(st)er. Als het goed is betaalt ze alleen voor zichzelf een staan-/zitplaats en niet voor haar tas. Als ze bovendien een beetje fatsoen in haar lijf had, zou ze voor die oude man gaan staan i.p.v. zo te zeuren over haar tas.

Reageer
gravatar

Hier ben ik het totaal mee eens. Waarom zit deze vrouw zo te zeuren over haar tas. Ze had ook gewoon haar tas onder de stoel kunnen neer zetten of in de tassen rek (onderste verdieping van een dubbeldekker)

gravatar

Laatst was er ook al geen tweezitter meer vrij voor mijn fiets. Dan moet je dat ding dus in het gangpad of op schoot houden. Dat is toch geen doen? Ik zeg: meer zit- en fietsplek in de trein. Desnoods ten koste van fietspaden. Die gebruik ik toch niet.

Reageer
gravatar

Weet Valerie niet, dat de boete voor zwartrijden (met een 2e klas in de 1e klas zitten valt daar ook onder!) sinds begin deze maand niet met 35, maar met 50 Euro bestraft wordt?

Reageer
gravatar

Schandalig dat de reiziger nogsteeds zo gehouden word! Hoogst tijd om het houden van deze passagiers in een vrije uitloop-coupe te promoten en tenslotte ben ik van mening dat er een einde moet komen aan de intensieve forenserij!

Reageer
gravatar

Wat een onzin……. laat die “dame” haar tas op haar schoot nemen, dan is er meteen plaats voor die oude man, die nu in het gangpad staat. Overigens zou zij – als zij een beschaafd Nederlands persoon is – haar eigen zitplaats voor die oude heer afstaan! Bah, wat een kreng! Eigenlijk kan ik mij niet voorstellen, dat dit verhaal op waarheid berust!

Reageer
gravatar

Beste H. den Hartog,
Ik heb het idee dat u nieuw bent bij De Speld, maar ik kan u verzekeren dat al onze verhalen een kern van waarheid bevatten,
Met vriendelijke groet,
De Redactie

gravatar

De meeste mensen die genoeg geld hebben gaan eerste klas reizen, maar ik niet, ik geef dat geld liever uit om een kaartje voor mijn tas aan te schaffen

gravatar

Belachelijk dat men er vanuit gaat dat er voor tassen zoals ik een kaartje gekocht moet worden, alsof we dat niet zelf kunnen.
Het is 2016 hoor, heb je onder een steen geleefd ofzo.
#tassenzijnookmensen2k16

gravatar

Dat ook nog eens, en ze zou dus voor haar tas rustig in een volle trein de zitlplaats van die man ook nog eens willen hebben

gravatar

Man, je ziet toch dat iedereen druk aan het what’s appen is. Mensen ongevraagd uit hun what’sapp-trance halen kan fatale gevolgen hebben, wist je dat niet? Veel voorkomende gevolgen van dit soort rude awackenings zijn: spugen naar medereizigers of conducteur, aan de noodrem trekken, lijfelijk en verbaal geweld, schriftelijke klacht aan NS en/of ProRail, poederbrief naar betreffende staatssecretaris, reactie in De Telegraaf o.i.d.

gravatar

Goed plan pik!

In dat geval zal ik je met huid en haar verdelgen, maar is Leiden in last als je als verdacht pakketje op het balkon ligt.

Enfin, geen paniek; we hebben het er wel voor over.

gravatar

Ik kon laatst in een volle trein ook mijn voeten niet op de bank voor mij leggen omdat daar een tas stond. Het moet niet gekker worden ‼️

gravatar

je kan ook kiezen voor je tas achterlaten. Dan helpt de politie wel verder met het rustiger maken in de trein