Gerard (46) godzijdank nog in staat om snel door te rijden na ongeluk

‘Het had heel anders af kunnen lopen’

De 46-jarige Gerard de Kuijter uit Rijswijk is gisteravond met de schrik vrijgekomen. Nadat hij een bloedig ongeluk met twee andere auto’s en een fietser veroorzaakte, was hij wonder boven wonder nog in staat om snel door te rijden: “Ik had een engeltje op mijn schouder.”

Dat hij ongezien zou wegkomen lag met die acht bier en twee jenevers in de kraag nog niet voor de hand. “Je vermogen om adequaat op de situatie te reageren gaat snel achteruit als je zo beschonken bent. Maar ik had gelukkig nog de tegenwoordigheid van geest om snel de lichten uit te doen en via een landweggetje naar huis te rijden.”

Gerard is erg aangedaan. “Toen ik vanochtend de bloedsporen van de motorkap poetste, besefte ik dat het heel anders had kunnen aflopen. Dan sta je wel even stil bij de kwetsbaarheid van het leven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gerard heeft een rode auto. Dat scheelt natuurlijk ook. Mocht je een voetganger of fietser scheppen en die laat een lelijk bloedspoor achter op je motorkap dan valt het niet zo op. Het is mij al twee keer gelukt om zonder problemen daarna naar de wasstraat te rijden.

Reageer
gravatar

Nog fijner was dat JanPeter (17) de zoon van Gerard -ook volkomen beschonken (15 pils en 5 wodka-Martini’s)- die na het streetracen met zijn opgevoerde Mini Cooper ongezien kon verdwijnen in de Bovag-plaatwerkerij van zijn vader. Gerard heeft onder ede verklaard dat het hem spijt dat, het overstekende en inmiddels overleden meisje hem niet zag aankomen toen hij met 189 km/p.u. en gedoofde lichten trachtte zijn zoon in te halen. Wat moest dat meisje trouwens op dat tijdstip nog op die weg?