Bron PublicDomainPictures - CC BY

Erdogan laat printer arresteren wegens verspreiden van kritisch artikel

Premier Erdogan heeft een HP Deskjet 500 laten arresteren nadat de printer een overheidskritisch artikel heeft afgedrukt. De printer zal worden vervolgd voor verspreiding van anti-Turkse propaganda.

Critici hebben fel gereageerd op de arrestatie van de Deskjet. “Printers moeten af kunnen drukken wat ze willen,” zegt een woordvoerder van de Europese Unie. “In een democratische samenleving mag het niet zo zijn dat kritische printers monddood worden gemaakt.”

Het is niet de eerste keer dat Erdogan een printer gevangen laat zetten. Vorig jaar werd een groep Canon-printers gearresteerd en in een magazijn gegooid voor belediging van het staatshoofd.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik geloof dit niet, een printer arresteren? Hoe gek kun je zijn. De bedieners zijn verantwoordelijk, tegen Erdogan wellicht? Maar de software zal wel tegen de sultan zijn aangepast. Kan je nagaan. En deze gekte nadert met rasse schreden.

Reageer
gravatar

Erdogan heeft groot gelijk.

Het is een spionageprinter, De printer wilde plannen van Erdogan die al in een ver stadium zijn gevorderd om Turkije te verschuiven naar een positie binnen Europa. Daar is wel iets meer dan 6 miljard euro voor nodig, dat kun je niet zo maar wereldkundig maken. Op water zonder inkt met die printer.

Reageer
gravatar

http://www.nu.nl/gadgets/4239468/chinees-uitvaartcentrum-3d-print-lichaamsdelen-overledenen.html

Zo, wat wilde u erbij laten drukken ?

even kijken, hij mist..eun euh.. teen, euh twee tenen.. een oor.. we hebben ook niet terug gevonden de ..linker arm.. hmm.. ja, als ik het nu allemaal goed heb bekeken.. doet u maar het hele pakket ja… we hebben inderdaad… niet terug gevonden.. dat wordt een duur grapje..

ik wil graag een 3D printer uitvaardverzekering.. alsnog.. vooruit betalen incluus airmiles.. want hij was een piloot.

Erdogan heeft zich zelf ooit laten 3D printen.. dat beviel niet.. die was een stuk aardiger dan hij zelf.. dus.. de 3D print zit nu 40 jaar opgesloten.. lekker puh

Reageer
gravatar

Weet Erdogan niet dat de cartridges van de printer over hun datum gaan als de printer lang niet worden gebruikt ?
Een taakstraf lijkt mij beter, b.v. duizenden propaganda-pamfletten printen waarin staat dat Turkije en Erdogen totaal, helemaal, absoluut, volledig, gegarandeerd, volstrekt niets met ISIS te maken hebben.

Reageer
gravatar

de gevangenissen zitten al zo vol in Turkije. Kunnen ze de printer niet beter terugsturen zodat het gerepareerd kan worden (mits het in de garantieperiode valt)?

Reageer
gravatar

Grappig artikel. Ow en mensen… Welke politieke “partij” iemand ondersteund is veelal een goede maatstaaf voor het IQ. Lekker laten roepen dus en vooral niet op ingaan ;p

Reageer
gravatar

Bedankt voor de tip Tayyip. Zullen we vast een vastberaden gezicht, bloemen en spandoeken met: “Nous sommes l’Epingle” aanmaken? Aanslagen zijn uitsluitend op Recep verkrijgbaar.

gravatar

Het gerucht gaat dat de Koerdische serie Al HP Photosmart Al C6280 All-in-one printers uit protest heeft geweigerd de goedkope echt valse Syrische paspoorten (€ 15,- aan de Turks Syrische grens) voor I.S.-leden nog langer af te drukken. Ook deze printers lopen dus verhoogd gevaar te worden opgesloten in stinkende Turkse hoteltoiletten, zoals getoond op de foto. Amnesty International overweegt de Turkse ambassadeur op het douche-matje te roepen.

Reageer
gravatar

Met zo’n gast als baas van Turkije wordt toch maar eens bewezen dat Turken gestoord zijn. Ieder land krijgt z’n leider dat het verdient.

Gelukkig is meneer Wilders van de PVV binnenkort onze leider.

Corrie.

Reageer
gravatar

Erdogan, Wilders, Trump… Allemaal van ‘t zelfde laken een pak. Helpen allemaal hun land naar de knoppen.
Oei, nu heb ik Corrie op d’r teentjes getrapt

gravatar

Nee hoor deskundige, ik ben helemaal niet op mijn teentjes getrapt. Ik ben vandaag een linkse gekkie geworden want ik heb de column ‘Wij van links’ van Herman Brusselmans gelezen.

Citaat: Wij van links vinden dat de moslims hier niet goed genoeg behandeld worden, dat ze gediscrimineerd worden, dat ze te weinig rechten hebben en te veel plichten, en dat ze beschouwd worden als derderangsburgers. En alles wat fout gaat met de moslims in dit vermaledijde Westen, is onze eigen schuld./I>

Herman heeft mij overtuigd hoe fout ik was. 😉

Corrie.