Bron YT - El Salvador Travel

Centraal-Amerikanen noemen land naar Johan Cruijff

‘El Salvador’ indrukwekkend eerbetoon aan overleden voetballegende

Terwijl in Amsterdam nog druk vergaderd wordt over de vraag of de naam van de Amsterdam ArenA veranderd moet worden in de Johan Cruijff ArenA, heeft men in Midden-Amerika heel wat minder bedenktijd nodig.

De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) besliste vrijdagochtend per decreet dat een voorheen naamloos stuk land naar Johan Cruijff vernoemd zal worden. Het grondgebied dat voorheen bekend stond als ‘Dat ene land tussen Guatemala en Honduras’ of ‘Niet Costa Rica’ voor ingewijden, zal voortaan ‘El Salvador’ heten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Typisch Zuid Amerikaanse machismo. In koeien van letters dat EL SALVADOR, alla dat tot daaraan toe.
Maar dan weer zo’n enorm fallisch symbool erachter, waar is dat nou voor nodig?

Reageer
gravatar

Goh, weten jullie ook nog precies waar jullie waren toen jullie er van hoorden?
Nu al een legendarisch moment.

Wordt een beetje moe van alle hagiografieën,.
‘Van de doden niets dan goeds’.

En ‘sterkte aan de nabestaanden hè’.

‘Mijn gedachten gaan allereerst uit naar familie en vrienden van de overledene’.

Reageer
gravatar

Wat dacht je van Flaco Jiménez (11 maart 1939), de man van de accordeon en bandoneon en voorganger van bandoneonist Carel Kraayenhof die met “Adios Nonino” tranen in Maxima’s ogen bracht. N.B. op haar trouwdag met W.A. van Buren op 02-02-’02..

gravatar

Ga je daar nog een laatste seizoen de Louisiana Knickerbockers trainen? Het is weliswaar J.C.’s Barcelona niet, maar toch een eind uit de buurt en toch nog wel goed voor 3 ton modaal.

gravatar

Ik zou willen dat de Speld meer aandacht besteedt aan het lot van de pakweg zesduizend Johan Cruyff-imitators die ons land momenteel nog rijk is. Een uitstervend, oudhollands ambacht, en geen jonge honden om al die kennis en ervaring aan over te dragen.

Reageer