Wiskundige ontdekt relatie tussen zijn vrouw en de buurman

Hoogleraar wiskunde Jan Grupwijk heeft ontdekt dat er een relatie bestaat tussen zijn vrouw en de buurman. Volgens Grupwijk kan de ontdekking grote gevolgen hebben.

“Ik had al langer het vermoeden dat er een verband bestond tussen mijn vrouw en de buurman”, vertelt Grupwijk. “Maar het bleef heuristiek: gebaseerd op vermoedens en niet op theorie. Leuk allemaal Grupwijk, dacht ik dan, maar probeer het maar eens te bewijzen. Bovendien was het ook nog mogelijk dat de relatie tussen mijn vrouw en de buurman slechts asymptotisch was.”

De uiteindelijke ontdekking kwam totaal onverwacht. Grupwijk: “Net op een dag dat ik had besloten om het vraagstuk even los te laten en daarom bij hoge uitzondering eens vroeg naar huis was gegaan, zag ik het ineens: de kegelsnede van mijn vrouw en de eenheidswortel van de buurman! Quod erat demonstrandum.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik mag dat wel, als iemand zo bulderend over zijn eigen grap kan lachen. Dat wordt nog wel wat met die Sem, van goerp 4.

gravatar

‘t Is natuurlijk wel slordig van die buurman om zijn asymptoot zo onbeheerst ter toetsing aan Grupwijk’s echtgenote voor te leggen. Een T-test, F-test of z-test ligt dan letterlijk voor de hand. Wat toen volgde is een geheel voorspelbare standaarddeviatie. Tja, wat doe je dan als wetenschapper? Je werpt je allereerst op de propositionele logica en vervolgens op je vrouw die je -al worteltrekkend- hooguit naar de leveranciersingang achterom verwijst voor een klassieke triangulatie, tertium non datur.

Reageer