Bron Flickr Marc Samsom CC BY

Doodsbange buschauffeur door menigte opgewacht bij halte

‘Ik ben maar heel snel doorgereden’

Buschauffeur Patrick (43) had zijn hart in zijn keel zitten toen hij door een menigte werd opgewacht bij een bushalte van lijn 2. Voordat de menigte hem staande kon houden en verhaal kon komen halen, trapte hij op het gaspedaal. “Ik kon niet anders. Ik had geen zin in een steen door mijn voorruit, dus ik ben maar heel snel doorgereden”, legt de zichtbaar doodsbenauwde buschauffeur uit.

Het is niet de eerste keer dat Patrick bijna staande wordt gehouden door een mensenmenigte langs zijn route. “Gisteren stond er ook al een flinke groep en de dag daarvoor ook. Volgens mij zijn het meestal dezelfde mensen. Ik vind het doodeng. Ze zien er elke dag bozer uit.” Patrick snapt niet goed wat de mensen tegen hem hebben. “Ik weet ook wel dat ik niet perfect ben, maar iedereen maakt wel eens fouten.”

De in het nauw gedreven bestuurder overweegt de politie te bellen als ze er morgen weer staan. “Hopelijk kan ik dan onder politiebegeleiding mijn haltes afrijden. Ik moet er niet aan denken wat er gebeurt als een van die opgefokte types mijn bus weet te enteren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

goed zo Patrick. Voor je het in de gaten hebt komen ze binnen als je stopt en gooien muntjes naar je toe. En ze willen niet direct weer uitstappen; zit je hele rit met die mafketels opgescheept. Hulde !!

Reageer
gravatar

Gewoon een doorgeladen Kalashnikoff duidelijk zichtbaar naast de bestuurdersstoel, ook een fake bomvest aan en een I.S.-vlag gedrapeerd over de bestuurdersstoel. Dat houdt de meute wel in bedwang.

Reageer
gravatar

Hij heeft gelijk.
Eenmaal in de bus, moet je maar zien hoe je ze eruit krijgt.
Hij kan moeilijk de bus bij zijn werkgever inleveren met die menigte mensen.
Hij doet er verstandig aan de politie te bellen, zodat hij zijn werk kan doen.
Plus een samenscholingsverbod eisen bij de haltes..
Maar dat is aan de rechter.
.

Reageer
gravatar

Zo is het niet gegaan heren. Ik zat al in de bus achter hem daar in Helmond. We zagen de laatste trein aankomen, de mensen stapten uit zagen we. Toen reed de buschauffeur weg. Hij moest nog helemaal over Deurne, Venray en Venlo naar Roermond en daar dan nog midden in de nacht zijn bus wassen, vertelde hij me, vandaar. Ze stonden hem helemaal niet op te wachten, dus. En hij heette Gerard, niet Patrick.

Reageer
gravatar

Ik begrijp het niet. Patrick is buschauffeur. En hij is dat blijkbaar op lijn 2. Dan is het toch zijn taak om mensen die willen meerijden met zijn bus te laten instappen en zij kunnen dan weer uitstappen waar zij willen? Is dat Patrick misschien niet duidelijk gezegd toen hij werd aangesteld? Het zou jammer zijn als deze potentiële passagiers daar nog langer dan 3 dagen moeten staan bij de bushalte.

Reageer
gravatar

Dat is natuurlijk wel makkelijk praten van achter uw pc meneer Speldenprik, maar als u in die bus zit en een menigte u opwacht dan piept u wel anders!

gravatar

Misschien is het voor Patrick een goed idee om toch eens te stoppen, de mensen in te laten instappen en hier geld voor te vragen. Misschien is dit wel een gat in de markt.

Reageer
gravatar

Ik begrijp Patrick heel goed. Ik heb sinds kort een restaurant en je zal het niet geloven maar wildvreemde mensen komen gewoon naar binnen, gaan zitten en eisen eten zonder zich zelfs maar voor te stellen. Als je de deur op slot doet, gaan ze naar binnen staan staren — het lijken wel die zombies van de tv.

gravatar

ik reed achter hem. Bij de halte stond Jack Sparrow met wat medepiraten. Ze waren de Black Pearl kwijt en zochten een alternatief vervoersmiddel naar Tortuga

Reageer