Bron Wikimedia kremlin.ru CC BY

Erdogan: ‘PKK achter Armeense genocide’

Turkije erkent en passant massamoord uit 1915

De Koerdische PKK is verantwoordelijk voor de Armeense genocide. Dat stelt de Turkse president Erdoğan, die daarmee terloops de massamoord uit 1915 heeft erkend.

“Ik bied mijn diepste verontschuldigingen aan voor de vreselijke misdaad die Turkse staatsburgers met de Koerdische nationaliteit hebben begaan”, zo luidt de officiële verklaring van Erdoğan. Hij belooft plechtig dat hij de genocide zal vergelden, door middel van bombardementen.

Gevraagd naar de reden voor de plotselinge ommekeer van de Turkse positie in de Armeense kwestie, zei de president: “Ik weet het zeker, het was de PKK.” Turkse media die vervolgens doorvroegen, zijn inmiddels verboden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Koerden waren de ergste EN WREEDSTE handlangers van de Turken die bij deze infame slachtpartij werden ingeschakeld.
Een beetje GOOGLEN onder ARMEENSE GENOCIDE kan u daarbij helpen en overtuigen.

gravatar

wat probeert hij ons / zichzelf nog wijs te maken! een schande dat dit soort uitspraken wotdt getolereerd en zijn zoveelste excuus om Koerdische burgers te kunnen uitmoorden …

Reageer
gravatar

Outsider. Ik heb het over de jaren 80 en 90. Iets wat destijds hier niet in de media kwam. 40 000 doden door PKK. Merdendeel doden vooral Koerdische dorpelingen en Turkse soldaten.
Ondanks dat de PKK Koerdisch en ondanks tientallen jaren terrorisme werd in Turkije nooit de woorden Koerdenterrorisme of Koerdische terroristen gebezigd. Nooit werd de normale Koerdische bevolking gestigmatiseerd. Dat is hier in het westen wel anders. Zie moslimterrorisme.

Bovendien hou ik helemaal niet van Erdogan. Hij heeft land onteigend van mijn dorpsgenoten.

Reageer
gravatar

Wat flauw. Inmiddels zijn ook alle alternatieve media gehersenspoeld door de nieuwsMAKERS.
Even wat misverstanden uit de wereld helpen. Alle Koerden in Turkije hebben geen Koerdische maar Turkse nationaliteit. Ze worden niet apart behandeld of zo. Er zijn ongeveer 400 burgemeesters in Turkije van Koerdische afkomst. Een groot aantal mensen van Koerdische afkomst zetel in de AKP partij van Erdogan. Sommigen zijn minister en er is er 1 premier geweest in de jaren 90. En ga zo maar door.
Wat betreft dit onderwerp zijn vele journalisten leken op dit gebied. Het is TOTAAL anders dan wat men de schaapjes heeft voorgesteld.
Koerden worden niet achtergesteld, laat staan dat er een oorlog gaande is tegen hen. Dat zou betekenen dat de Koerdische politici oorlog tegen hun eigen bevolking voeren. Volstrekt onzin.
Er is wel klassendiscriminatie maar dit is heel wat anders.
Wat betreft de Armeense kwestie: sommige buitenlandse machten/nieuwsmakers proberen door al 10 jaar te verdelen en heersen (40 000 doden) Turkije zo ver te brengen dat Turkije met de Koerden het zelfde gaat doen als met de Armeniërs 100 jaar geleden zodat de de zelfde buitenlandse machten “tussenbeide” kunnen komen en Turkije kunnen opdelen. Gelukkig trapt Turkije en de Koerden daar niet in.
Maar goed. Als de Nederlandse overheid voor 25% bestaat uit Turken, voor 15% uit Marokkanen, voor 10% uit Antillianen, voor 10% uit Surinamers en voor 5% Chinezen, Polen en andere nieuwkomers dan komt dit een beetje overeen met de situatie in Turkije. En dit is geen grap. Wel mogen jullie dan weer flauwe grappen over dit onderwerp maken.

Reageer
gravatar

Zucht, PatimuraBeach kan goed Erdogan papegaaien.

Goed gedaan jochie, hier heb je wat Turks fruit van ome Erdogan.

Trek nou je broek maar weer op, je hoeft niet meer te bukken.

gravatar

Dat blijkt maar weer eens uit de bijdrage van bovenstaande Turkse Patimura beachboy. Er waren geen 40.000 Armeense doden in april 1915, maar meer dan anderhalf miljoen. De daders waren niet alleen Jonge Turken maar -inderdaad- ook Verturkste Koerden. Europa keek in die tijd strak de andere kant op, naar de eigen oorlog van ’14 – ’18. De erfenis van Atatürk wordt nu door Erdogan zelve witgewassen.

gravatar

De Speld heeft hierbij Erdoğan beledigd, en wordt bij aankomst in het resort komende zomer opgepakt, opgesloten en gemarteld.
Misschien kan er nog worden omgeboekt?

Reageer