Bron Flickr - Day Donaldson - CC BY

IS laat 3,14 gijzelaars vrij vanwege pi-dag

Terreurgroep vraagt aandacht voor wiskundige constante

Ter gelegenheid van pi-dag heeft IS vandaag 3,14 gijzelaars vrijgelaten. Het gaat om drie Britse journalisten en een gedeelte van een Koerdische strijder. De vrijlating moet aandacht vragen voor de wiskundige constante pi, waarmee de omtrek van een cirkel berekend kan worden.

Het is niet voor het eerst dat Islamitische Staat met een speciale actie komt ter ere van een bijzondere dag. In augustus werd Internationale Linkshandigendag opgeluisterd met het afhakken van 40 Jordaanse rechterhanden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is al eeuwen geleden dat ik verplicht wiskunde en algebra moest doen, maar was het niet Pi.r²? Met die jongens met Al Fatah theedoeken over hun kop weet je nooit wat hun axiomatische insteek nu weer is. Bij muntje gooien over gijzelaars valt hun muntje meest met “kop” boven. Statistisch denk je dan al snel aan een verzwaarde “munt” kant en matchfixing..

Reageer
gravatar

Zo moet je niet praten over jezelf, nergens voor nodig.

Er is vast nog wel iets nuttigs voor je te doen.

Al ga je maar af en toe een leeftijdsgenoot bezoeken om over vroeger te praten. Er schijnen veel ouderen eenzaam te zijn.

gravatar

Het lijkt misschien een aardig gebaar, maar toch vertrouw ik het niet. Ik vrees dat ISIS alleen maar pi-dag aangrijpt omdat zij het niet rond kunnen krijgen voor alle gevangenen te betalen. ‘Vrijlaten of afhakken?’ lijkt het pilemma voor ISIS. Nu kunnen ze beide doen en er mee wegkomen.

Reageer
gravatar

ISIS erkent waarschijnlijk niet eens het bestaan van pi. Veel te rationeel, te heidens. Of ze snappen het niet, alla akbar!

gravatar

In het kader van Pi-dag zou het inderdaad een rond lichaamsonderdeel moeten zijn. Je mag wel verwachten dat ze de Koerd hebben genomen met het meest ronde vollemaansgezicht.

gravatar

Je wil niet weten hoe die resterende drie in elkaar zitten. IS handelt namelijk vanuit het wiskundige inzicht “twee halven vormen samen ook een hele”.