Bron Wikimedia CennoxX - CC - BY

Man bekent: ‘Ik ben anoniem’

‘In mijn kringen is het niet gebruikelijk om openlijk anoniem te zijn’

Lange tijd heeft hij het voor zich moeten houden, maar nu mag iedereen het weten: hij is anoniem. “Er is een enorme last van m’n schouders gevallen”, vertelt hij met vervormde stem.

De man is onzichtbaar opgelucht als hij vertelt over zijn anonimiteit: “In mijn kringen is het niet gebruikelijk om openlijk anoniem te zijn. Daarom heb ik er nooit iets over verteld. Als mensen me vroegen of ik anoniem was, zei ik altijd iets als ‘Ach, wie ben ik?’. Achteraf denk ik wel dat ze door hadden dat er íemand anoniem was, maar ze wisten gewoon niet wie.”

De omgeving van de man reageert begripvol op zijn coming out. Zijn zus: “Wie?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na grondig onderzoek blijkt dat Anoniem zijn achternaam is.
Deze meneer heet gewoon Wie Anoniem.
We zijn nog aan het onderzoeken of deze meneer een bedrijging voor onze samenleving vormt.

Reageer
gravatar

Sfeervol maar discreet, deze tegenlichtopname met de rug naar de camera. ‘t Kon zo maar een eigentijdse illustratie zijn van “Fool on the hill” van de Beatles. Een absolute nobody die zijn veilige anonimiteit maar moeilijk kan afschudden, omdat die nu eenmaal als DNA aan hem kleeft. Een paar behandelingen bij de GGZ maken hem acuut suïcidaal, problem solved

Reageer
gravatar

Wel zo kies, mannen van De Speld, om niet echte naam te vermelden. Dank daarvoor.
Het valt toch al niet mee om de vrouw van “Corrie van Hiernaast” te zijn, gelukkig kan ik nu nog redelijk onopvallend door het leven.

Reageer
gravatar

In mijn kri ngen is het meer gebr uikelijk om pse udoniem te zijn.
Wel een fors ri sico dat je je als rea ctant met je pse udoniem gaat vere enze lvigen en je je aldus gest reeld of gekw etst voelt door de re acties op je gebre isel, of het on tbreken da arvan.

(b is?)

Reageer
gravatar

(de tekst is voorzien van extra lucht, omdat er anders blijkbaar een verboden letterconstruct tussen staat…) Wie wijst het aan?

gravatar

Of voor De Speld niet goed of voor Signalering onjuist Spatiegebruik. Welk een dilemma. Zal ik u nu rapporteren bij de laatste? Daar denk ik nog e ven over na.

gravatar

Te winnen is een vette vink,
dat zou toch wel helder uit de boodschap gebleken moeten zijn. De prijs is nog niet vergeven.

Doorprikker daarentegen, verdient een like op eigen gronden.

gravatar

Als je erop let zal je merken dat elk bericht met “w eten”, “w etenschap”, “w etmatig”, kw”etteren” en noem maar op spoorloos verdwijnt in de donkere diepten van deze website.

gravatar

Nog even het bewijs:

“In mijn kringen is het meer gebruikelijk om pseudoniem te zijn.
Wel een fors risico dat je je als reactant met je pseudoniem gaat vereenzelvigen en je je aldus gestreeld of gekw etst voelt door de reacties op je gebreisel, of het ontbreken daarvan.”

Oh, en de vette vink mag in mijn naam geschonken worden aan een goed doel.

gravatar

Ik heb dit trouwens eergisteren ook al doorgegeven aan De Speld zelf en ze hebben beloofd te zullen kijken of ze er wat aan konden doen.

gravatar

Deze is fixed. Kusjes!

gravatar

Het is niet waar… het is gefixt? Geweldig. Onbeperkt zwetsen in het vervolg? Mister Tea, alle vinken uit mijn tuin vliegen kwetterend op u af.