Shutterstock - Maarten Zeehandelaar

Shutterstock - Maarten Zeehandelaar

Politici stappen door bedreigingen steeds vaker over naar anonieme deelname in Tweede Kamer

Het aantal bedreigingen richting politici neemt toe. Ook worden ze steeds ernstiger en moeten politici continu beveiligd worden. Veel politici stappen daarom steeds vaker over naar een anonieme deelname in de Tweede Kamer.  

“Ik denk dat over twee jaar alle politici zijn overgestapt naar anoniem. Waarschijnlijk dat sommige kiezen voor Anoniem1 of Anoniempje”, legt politieke watcher HaagseInsider uit. “Op die manier zit er geen gezicht meer bij het inhoudelijke plaatje en kunnen ze met meer vrijheid en veiligheid hun werk doen.”

Het voordeel van anonieme politici is dat kiezers veel meer op de inhoud moeten letten. @PittigePetra: “Ik moet echt afgaan op het stemgedrag of wetsvoorstellen. Maar eigenlijk is het niet te doen om te luisteren naar wat ze nou eigenlijk zeggen.”

Veel gebruikers op Twitter vinden het laf van kamerleden om anoniem te gaan werken. @RESETWEZEL99 zegt: “Heel makkelijk om anoniem je ambt te bedrijven, dan heeft het geen enkele consequentie voor de veiligheid van je gezin.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *