Haarscherpe NASA-foto’s van verwaarloosde achtertuin Bert

Geavanceerde camera’s tonen akkerdistel en kapotgeslagen tuinkabouter

De bende in de achtertuin van Bert de Roest is vanuit de ruimte te zien. Spectaculaire luchtfoto’s vanuit het International Space Station tonen haarscherp hoe nalatig de 48-jarige man uit Budel de afgelopen jaren is geweest in het onderhouden van zijn tuin.

Door nieuwe geavanceerde lenzen op de camera’s van NASA is tot in detail te zien hoe het gazon tussen de coniferen en het tuinpad vrijwel volledig overwoekerd is met akkerdistel en brandnetels. Het houtrot in het ooit zo gezellige tuinmeubilair van Bert is goed te zien, daar heeft al jaren niemand op gezeten. Ook is een kapotgeslagen tuinkabouter te zien in scherven aardewerk.

Het is de eerste keer dat NASA verwaarlozing op deze resolutie weet te fotograferen. De ruimtevaartorganisatie wil de komende jaren meer foto’s maken. De tuin van Bert moet nieuwe inzichten opleveren over het ontstaan van ons zonnestelsel. Volgens buurtbewoners is de tuin niet meer te redden, maar er staat sinds kort een decoratief gietertje.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die schuur is zeker verplaats naar Heerhugowaard. In die stad zijn al zeker 4 van de vermiste tuinkabouters in schuurtjes gevonden. Het zoeken is nu nog naar de ontbrekende Dopey, Grumpy en Doc. Het Nederlands Forensisch Instituut is al met groot materieel uitgerukt. Of ze zijn in ieder geval nu bijna klaar.

gravatar

Prachtig toch hoe die techniek nu z’n eerste vruchten afwerpt!

10 miljoen goed besteed! Het milieu zal gered worden!

Ja, het besef dringt door dat we maar één moeder aarde hebben! Wondere wereld!

Chriet Titulaer

Reageer
gravatar

Beetje overdreven om dit door NASA te laten onderzoeken.
Had agent Bertus niet gewoon even langs kunnen gaan, om direct de tuinkabouter door te laten lopen?

Reageer