‘Als je nu niet ophoudt met klieren, maak ik de zorg kapot’

Anja waarschuwt haar zoontje

Anja Kobussen uit Dronten is het vervelende gedrag van haar zoontje Finn (6) helemaal beu. De 37-jarige moeder heeft hem voor de laatste keer gewaarschuwd: als hij niet ophoudt met klieren, maakt ze de Nederlandse gezondheidszorg kapot.

Finn was in het plaatselijke HEMA-filiaal druk bezig met het uit de schappen gooien van herensokken, toen Anja haar geduld verloor: “Nu is het afgelopen jongeman! Als je niet snel normaal gaat doen, kleed ik het basispakket uit en verviervoudig ik het eigen risico.”

De woorden van zijn moeder maakten weinig indruk op Finn. “Mama zegt wel vaker wat. Ik heb gisteren mijn bord niet leeg gegeten, maar de hypotheekrenteaftrek heeft ze nog steeds niet afgeschaft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Nederlandse gezondheidszorg ís al kapotgemaakt, dat hebben Mark en Diederik al gedaan. Als je Finn echt wilt straffen Anja dan kun je beter regelen dat de politiek kapot gemaakt wordt.

Reageer
gravatar

Dat moedâhtsje ken die pusbak auk bè ons komme brenge. Dan gauíe wè die ettâh vollegende weík in de anbieding.

Met nassie, bámie of witte rès.

De Belsjineis, gewaun aupe.

Reageer
gravatar

Keel op keel sta ik velbaasd ovel de hoge mate van dialectische inbulgeling en zelfs assimilatie van ons aller Belchinees Wan Hung Lo. In dit hogeschool-Haags lolt zelfs de obligate “r” el pelfect uit, in plaats van de velvangende “l”, (als in ‘flied lice’) zoals gebluikelijk in belchinese klingen. Sambal bij?

gravatar

Nâh âhtseídâh, ik ken je wel un kûgsus kûgsus geíve geíve. Of komp un keâtsje un lekkâh loempiáátsje hâggele, wè zèn altèd aupe.

gravatar

Dat heet een collectieve straf.
En dat mag niet.

En mij zal het een rotzorg zijn, aangezien Anja de eerstvolgende 12 jaar het toch nog voor mij te betalen heeft.

Sliep uit!

Finn Kobussen

Reageer