Bron Flickr - JK Callif - CC - BY

Herkenbaar? Middelste kinderen zijn vaker weerwolf

Ben jij het middelste kind? Dan verander je met volle maan waarschijnlijk vaak in een harig monster dat naar de maan huilt en schapen doodbijt. Herkenbaar? Niet zo gek, want onderzoekers van de Universiteit van Nottingham hebben ontdekt dat middelste kinderen relatief vaak veranderen in een weerwolf.

Volgens psycholoog Boris Lilydale is de gedaanteverwisseling voor veel kinderen een logisch overlevingsmechanisme: “Middelste kinderen vallen vaak tussen wal en schip. Oudste en jongste kinderen eisen automatisch veel aandacht van de ouders op. Als je daar tussenin zit, is het logisch dat je eerder geneigd bent om rond middernacht bij volle maan te veranderen in een bloeddorstig monster. Veel middelste kinderen ontlenen daar een eigen identiteit aan.”

Ook genetische aspecten spelen een rol. Lilydale: “Het gen dat bepaalt of je heel veel haar op je armen en lange snijtanden krijgt is dominant en kan getriggerd worden door omgevingsfactoren als een oudere broer, fel maanlicht of een jonger zusje.

Voor middelste kind Jeremain Lens komt het onderzoek niet als een verrassing: “grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Onzin, ik ben het oudste kind, en met enige regemlaat de weerwolf… Het onderzoek van de Speld slaat weer eens kant noch wal. De medicijnman van Wakkerdam zal hier uitspraak over moeten doen.

Reageer
gravatar

Dit doet mij zoveel goed. Ik ben dan geen middelste kind, maar enigskind en dat is ook in het midden. Vanaf kleins af aan had ik al jank neigingen, later kreeg ik ook echt een haar probleem. Ik dacht dat ik daarom altijd mn woede uitte op alle schapen.

Reageer
gravatar

Nou de grootste weerwolf zijn Diederik Samson en onze zogenaamde Leider Mark Rutte. ze helpen het hele land naar de verdoemenis en nou zitten we opgescheept met die PVV!!!!!!. Ik geloof er niks van dat mijn broer een weerwolf is!!!

Reageer