Bron YT - RTL Nieuws

Geen rioolheffing na fel protest inwoners Geldermalsen

‘Oprotten met rioleringsonderhoud!’

Inwoners van Geldermalsen hoeven voorlopig geen rioolheffing af te dragen. Dat heeft de gemeente besloten na protesten van tientallen woedende burgers, die eerder deze week met een waterkanon op het gemeentehuis vuurden.

Het protest volgde op de jaarlijkse rioolheffing, die eind januari bij mensen in de bus viel. Inwoners van het dorp werden compleet overvallen door het gemeentebesluit. “Ik ben op zich niet tegen een riolering in Geldermalsen, maar wel tegen de uitwassen ervan”, vindt Corry Verschoor (48). “Het moet in goed overleg met de burger gaan. Nu werd het ons gewoon door de strot gedouwd. Logisch dat men dat niet pikt, toch?”

In de dagen die volgden op de heffing zwollen de protesten steeds verder aan. Het begon met spandoeken als ‘Nee!’ en ‘Krijg de schijt met je riolering’. Werd eerst nog voorzichtig een hondendrol gespietst op een paal; twee dagen later lieten actievoerders de putten voor het gemeentehuis overstromen. Tot slot werden de ramen van het gemeentehuis onder vuur genomen met een waterkanon. Niet lang daarna herzag de gemeente zijn oorspronkelijke besluit.

De gemeente heeft laten weten niet gezwicht te zijn voor de intimiderende protesten. “De heffing was inderdaad niet in verhouding tot de dienstverlening. We komen nu met een alternatief plan, maar de komende 10 jaar wordt er in ieder geval geen rioolheffing geheven.”

Verschoor voelt zich gesterkt door de aanpassingen van de gemeente. “Volgende week gaan we met de jongens naar Apeldoorn om op democratische wijze een einde te maken aan de inkomstenbelasting. Ik betaal nu meer belasting dan mijn buurman, niemand kan me uitleggen waarom.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die ken ik.

Ongeveer als:

‘Laat de maatschappij maar betalen voor mijn zelf afgeroepen longkanker, want ik heb toch belasting betaald!’

gravatar

Hmm Speld, ik zie een mooie toekomst door jullie geschetst!

Een campagne-team dat als een frisse wind door Nederland raast en alle ‘misstanden’ (die geld kosten, of in de achtertuin komen) oplost door ‘de vrijheid van meningsuiting’.

Ja, ja, ja!
Voor een beter Nederland!

Bello Baksteen

Reageer