Wie denkt er nog aan de vijfde Teletubbie, Ferdinand van Gestel?

‘De producer wist al vanaf het begin dat hij alleen met de andere vier verder wilde’

Vrijwel iedereen kent de Teletubbies als een viertal, maar ze begonnen ooit met zijn vijven: Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa, Ferdinand van Gestel en Po. Na de pilotaflevering werd echter besloten dat de Teletubbies verder gingen zonder Ferdinand van Gestel. Dat doet de goedlachse Brabander tot de dag van vandaag pijn.

Vooral omdat Ferdinand van Gestel de grondlegger was van de groep. De vijf Teletubbies kenden elkaar van de toneelacademie: “Ik heb zoveel voor de Teletubbies betekend in de beginjaren: die stofzuiger, het tubbietoetje, allemaal mijn ideeën”, zegt hij zichtbaar geëmotioneerd.

Ferdinand van Gestel vermoedt een vooropgezet plan: “In de pilotfase zag het programma er nog heel anders uit. Ik had mijn eigen rubriekje waarin ik elke week een actueel thema zou bespreken. Dat is in het uiteindelijke programma helemaal verdwenen. Volgens mij wist de producer al vanaf het begin dat hij alleen met de andere vier Teletubbies verder wilde. Ik heb nooit een eerlijke kans gekregen.”

Het steekt hem dat anderen nu met de eer zijn gaan strijken: “Ze hebben nooit iets van waardering laten blijken. Als je ze op tv ziet lijken het zulke vriendelijke, vrolijke figuren, maar ik heb ze achter de schermen meegemaakt, ik weet hoe ze echt in elkaar zitten. Ze hebben me helemaal kapot gemaakt.”

Zelf moet Ferdinand van Gestel zijn geld nu verdienen in het schnabbelcircuit. Met de andere vier heeft hij al jaren geen contact meer: “Ik zag Dipsy een paar jaar geleden nog bij een benefietgala in Heerenveen. Hij deed daar alsof hij me niet kende. En maar de grote meneer uithangen.”

Ferdinand van Gestel heeft een stap naar de rechter overwogen, maar nooit genomen: “Daar ben ik toch te loyaal voor: eens een Teletubbie, altijd een Teletubbie. Maar pijn doet het wel. Als ik Laa-Laa en Po zie denk ik: daar had ik tussen kunnen staan.”

Het management van Tinky-Winky zegt dat het nooit de bedoeling geweest is om Ferdinand van Gestel bewust uit het programma te werken. “Wij vinden het jammer dat hij zo over ons denkt.” Dipsy, Laa-Laa en Po wilden niet meewerken aan dit artikel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat Ferdinand nog niet weet is dat het besluit om zonder hem door te gaan is genomen onder druk van Barbapappa, ook wel bekend als de Peetvader.

Reageer
gravatar

Ik heb het altijd arrogante figuren gevonden die Tinky Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po. Die zijn echt naast hun schoenen gaan lopen. Geef mij maar Ferdinand van Gestel, die is zo lekker gewoon gebleven.

Reageer
gravatar

Godver… Weer die Ferdinand! Altijd weer die klote rat die probeert het succes van de Teletubbies naar zich toe te trekken! ?
Terwijl de waarheid publieks geheim is.
Ik Henkie Spankie ben de 5e Teletubbie.
In mijn SM keldertje heb ik de spannendste avonturen beleefd. Vooral Lala lustte er wel pap van!
Ik voel me misbruikt en vies na dit verraad.

Reageer
gravatar

Het is fijn dat De Speld enkele van haar redacteuren heeft aangesteld om nieuws te gaan brengen voor hen die niet ouder zijn dan 3 jaar.

Dat de heren Buurman en Maalderink daarbij over het hoofd hebben gezien dat de doelgroep momenteel nog niet in staat is om alhier een mening te ventileren, kan worden gezien als een gemiste kans.

Volgende keer beter heren?

Reageer
gravatar

Ik denk nog wel eens aan Ferdinand van Gestel.

Maar vaker denk ik nog aan Monica, die woonde in de straat op nummer 7. Die bleef in een keer weg van school en niemand wist waar of ze was gebleven.

Jongens wat was dát een circus toen zeg.

Reageer
gravatar

Soms denk ik jammer
het duurde niet langer
dan op zo’n zomerse dag
toen je me liefhad
en ik jou het liefst had gehad
voor ik je kreeg

gravatar

Aaaaaargh!

Net had ik die eerste vier verdrongen en dan komen jullie hier mee! En dat met alle bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg.

Nu moet ik weer mijn psychiater bellen. En die was net zo blij dat ik geen nieuwe afspraken hoefde te maken.

Hetzijnermaarvier! Hetzijnermaarvier! Hetzijnermaarvier! Hetzijnermaarvier!
Hetzijnermaarvier! Hetzijnermaarvier! Hetzijnermaarvier! Hetzijnermaarvier!
Hetzijnermaarvier! Hetzijnermaarvier! Hetzijnermaarvier! Hetzijnermaarvier!

Reageer