Marian (61) haalt triomfantelijk jongeman in op haar elektrische fiets

Rappe huisvrouw te snel voor kwiek ogende knaap

Marian was maandagochtend buitengewoon content toen ze op haar elektrische fiets een kwiek ogende jongeman passeerde. In het voorbijgaan zwaaide de 61-jarige huisvrouw nog even naar de knaap, voordat ze hem haar hielen liet zien.

“Ik had bijna geen tijd meer om hem te laten merken dat ik hem inhaalde, zo hard ging ik”, glundert Marian. Toch was het ritje naar haar leesclubje niet volmaakt, want de rappe huisvrouw had veel last van haar medeweggebruikers: “Veel fietsers zwenken constant uit, omdat ze blijkbaar niet kunnen omgaan met een beetje wind. Ik moest zelfs even remmen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kun je vergeten. Ik ben 50 en rijd die elektrofietsers er allemaal uit op mijn snelle Koga-stadsfiets. Die slapjanussen krijgen namelijk hulp tot 25kmu en daarna wordt de elektrische fiets vooral zwaar en sjees ik er langs met 32 kmu (op eigen kracht). Daarom schatten ze mij ook 38 jaar oud. Dus je denkt dat je heel wat bent met je elektrofiets, maar je graaft in vroegoude luiheid je eigen graf.

Reageer
gravatar

Zielig! Ben zelf 67 en heb een gewone fiets en het interesseert me geen r* wie me inhaalt. Kleinzielig gedoe, dat ‘kijk mij eens’, terwijl je een motortje het meeste werk laat doen. Max Verstappen zegt toch ook niet tegen een wielrenner ‘poehe, ik ben lekker sneller’.

Reageer
gravatar

Aan de andere kant is er ook niets leuker dan als kwieke jongere op je gammele stationsfietsje met flink slag in het achterwiel huismoedertjes voorbij knallen die op een elektrische fiets rijden

Reageer
gravatar

Goh, wat geweldig. Ik ben bijna net zo oud en rijd heel soms ook voorbij jonge mannen, maar dan wel op mijn racefiets, dus zonder ondersteuning.
En ik weet wel hoe je met snelheid bochten moet nemen.

Reageer
gravatar

Dat glunderen komt natuurlijk omdat Marian op die fiets is gaan zitten, nadat De Speld het zadel heeft weggeretoucheerd.

En met een beetje rijwind van voren houdt ze dat wel even vol, terwijl d’r man in de tussentijd de buurvrouw behulpzaam is, omdat zij dat ook wel wil.

Reageer
gravatar

Mee eens. Elektrische fietsen zijn een uitstekende oplossing tegen de vergrijzing.
Hoeft er ook niet perse een piemel meer in.
Het moet uiteindelijk ook een beetje speels blijven.

Reageer
gravatar

In ieder geval krijgt Marian not wat beweging. Dat kan ik niet zeggen over al die obesitas figuren op brommers en scooters.

Mijn oma is 79, die trekt het gewoon niet meer op een normale fiets. Electrische fiets is ideaal, krijgt ze ook nog wat beweging.

Reageer
gravatar

Zeker, een uitstekend idee. Met 26,5 km/h door de stad geeft op je 79e een lekker frisse neus. Je traint er ook je reflexen mee bij het ontwijken van tram/bus/taxi/aannemer/fiets. En het is op je 79e ook heel belangrijk om je valtechniek op peil te houden. Met een gebroken heup kom je immers in het ziekenhuis, en dat is vaak het begin van het einde.

gravatar

Deze foto van Marian is van een jaar of tien geleden gemaakt, vandaar dat er geen accu en motor op de fiets zit. Toen haalde ik haar op mijn Nikes nog met twee vingers in de neus in, op het tweewekelijkse 16km rondje.
Nu moet ik mijn motivatie ergens anders zoeken dan bij dames boven de vijftig.

Reageer
gravatar

Er zijn ook elektrische fietsen waarbij de motor in de kettingkast zit. Dit lijkt er zo eentje te zijn 🙂