Bron YT: RTL Nieuws

Doofpotcultuursubsidie voor Veiligheid en Justitie

‘Ministerie biedt hoogwaardige doofpot van nationale betekenis’

Het ministerie van Veiligheid en Justitie (V&J) krijgt de komende drie jaar een subsidie voor de heersende doofpotcultuur. Dat heeft minister Jet Bussemaker van Cultuur bekendgemaakt.

Bussemaker prijst de manier waarop V&J een nationaal erfgoed combineert met een hedendaagse dynamiek: “Het ministerie biedt een hoogwaardige doofpot van nationale betekenis. Binnen die rijke traditie experimenteert V&J ook met ICT en daagt het de maatschappij uit om te participeren in de cultuur. Het is echt een van onze topinstituten op het gebied van de kunst van het wegmoffelen.”

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie is blij met de subsidie: “Dit is een erkenning van onze jarenlange inzet en een enorme impuls voor ons programma voor sjoemelend toptalent.”

De subsidie wordt gefinancierd vanuit het Prins Bernhard Gifbekerfonds.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Helaas was de subsidie niet genoeg om het beeld van zijn voorganger Ivo Dickerdack Opzouten in brons te gieten. Daar hebben we nu een crowdfunding campagne voor gestart met de naam “Staatsloterij” Geef gul! En koop daarna een nieuwe auto!

Reageer
gravatar

Het is vanzelfsprekend een goed begin, maar naar mijn bescheiden mening schiet deze subsidiemaatregel toch tekort om dit gebruik op lange termijn te kunnen waarborgen.

Ik stel dan ook voor om deze rijke traditie te nomineren voor de Werelderfgoedlijst van Unesco in het kader van beschermingswaardig immaterieel erfgoed.

Reageer
gravatar

Als de doofpot van V&J nationaal erfgoped wordt, vind ik dat iedereen er gebruik van moet kunnen maken. Waar staat deze doofpot? Ik heb ook nog een paar doofpotaffaires die ik kwijt wil.

Ik maak me alleen een klein beetje zorgen over de privacy van de zaken die in deze doofpot worden gestopt.

Reageer
gravatar

Maar nee, dat zie je verkeerd Hulphond. Zijne Excellentie Ard van der Steur ontwikkelt zich tot het boegbeeld van de nieuwe VVD. Zijn top-act: liegend in de camera kijken zonder met de ogen te knipperen; een lichtend voorbeeld voor alle jongeren met een morele handicap die in de politiek hun toekomst willen vormgeven. Leugenaars aller Lage Landen, verenigt u en marcheert achter uw grote Inspirator: Ard. Een geval apart!

gravatar

Wat u zegt best Outsider,

Ard de Verlosser. Alhoewel het Ard doet beseffen dat het nog net iets te vroeg is, om zich als zodanig te etaleren. De Calvinistische inslag van de Kamer noopt hem om zijn voorzienigheid ietwat nederig over het voetlicht te brengen, maar na de ambtsaanvaarding van Rutte in Brussel gaat Ard los.

Althans, dat heeft hij mevrouw Van der Steur belooft, want ook zij wil graag in het midden aanzitten bij staatsbanketten.

Ondertussen dringt het besef bij Rita Verdonk langzaam door waar destijds in 2006 de schoen wrong, ondanks dat ze meer stemmen behaalde.

gravatar

Deze observatie, waarde Trendvolger, is waardig te worden opgenomen in de Staatscourant en minimaal ook in het lijfblad der VVD. Rutte heeft van zijn spindoctors vernomen in “de luwte” te moeten blijven, wil hij een kans maken in “Brussel”. Voorts is hem aangeraden zich alvast qua drankabsorptie op te werken naar het consumptie-niveau van Juncker, dat verhoogt de kansen om zijn opvolger of minstens Rechterhand te worden. Frans Timmermans kan haar waardevolle informatie leveren. Enige minpuntje: Frans spreekt 47 talen vloeiend, Mark heeft al moeite met hihihi-Hollands, steenkolen-Engels en zijn “Kaus-baussen”-Duits wil je al helemaal niet horen uit de mond van Mark. Voor Frans (de taal) heeft Marky Mark al twee tolken én ondertiteling nodig.

gravatar

Ze hadden nog wat cadeaubonnen over die verkocht moesten worden, dus het faillissement is uitgesteld tot na die verkoop.