Bron Flickr - Glen Forde - CC - BY

Studenten hebben allemaal als enige al het werk gedaan bij groepsopdracht

De rest voerde geen flikker uit

Een verplichte groepsopdracht heeft voor grote frustratie gezorgd bij vijf studenten politicologie aan de Universiteit Leiden. De vijf leden van het groepje moesten allemaal als enige al het werk doen, omdat de rest helemaal niks deed.

Sharon (21) is furieus op haar groepsgenoten: “Prima dat zij acht jaar over hun studie willen doen, maar daar wil ik niet de dupe van worden. Ik vind het wél belangrijk om goede cijfers te halen. Daarom heb ik uiteindelijk tot diep in de nacht alles zelf zitten doen. De rest voerde geen flikker uit, maar zij krijgen straks gewoon de 9 die ik heb verdiend.”

Robert (21) zag de bui al hangen bij de eerste ontmoeting: “Daarom heb ik de taken meteen heel duidelijk verdeeld. Met de planning die ik heb opgesteld, zouden we het ook nog eens ruim voor de deadline afhebben. Maar blijkbaar was ik de enige die echt committed was. Ik wil nooit meer in een groepje werken.”

Hoogleraar Michiel Walraven blijft erbij dat het belangrijk is dat studenten leren samenwerken in groepjes van vijf: “Op die manier hoef ik vijf keer zo weinig essays na te kijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En dit is nieuws. Dit is op de meeste scholen een probleem. In het 3e jaar,nadat we kennis hadden gemaakt met de tutor,kregen sommige ouders híer ook over dat hun kind de kar moesten trekken. Dat hoorde ons kind dus ook bij. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb de naam van onze dochter genoemd en gevraagd of ze die goed wilden onthouden. Want wordt er niet samen gewerkt en zou zij alles uit en samen moeten vatten. Dan wordt het een onvoldoende,omdat ze van ons het werk voor een ander niet meer mocht maken. En dat is natuurlijk net als vloeken in de kerk. Een onvoldoende!!! Dat je dat advies geeft als ouders,nou het heeft wel gewerkt en onze dochter, heeft het gehaald.

Reageer
gravatar

Ik zit op het HBO en moet al mijn projecten in groepen maken. Leuk? Niet altijd, Maar als er iemand niet meewerkt, kan ik dit gewoon aan de leraar melden en wordt dat persoon vaak gewoon uit het groepje gezet. Dan mag hij het maar alleen gaan doen, eigen schuld.
Aan leraren als Michiel Walraven heb ik zelf een hekel. Doe even normaal en doe hier iets aan, gooi dat persoon gewoon uit een groepje. En dan iedereen maar studenten de schuld geven van alle problemen? Niet zo gek dat we nog maar 2 universiteiten in de top 100 van de wereld hebben he…

Reageer
gravatar

Ik moet denken aan een recent, Engels, artikel over het verschil tussen ‘mind’ en ‘brain’. Tegenwoordig wordt de nadruk unaniem gelegd op het brein, dat verwarrende met of verstand, of uit gebrek voor een betere term: ‘ziel’. Het brein is een voertuig op het fysieke plan voor gedachte en ervaring. De ziel is datgene wat de ervaring heeft, het brein is een coördinator van informatie.
Er bestaat geeneens een vertaling voor ‘mind’ in het Nederlands, waar alleen de hersenen of het brein bestaan. Daar komt dat fascisme vandaan, de zielloze controle. Het verschil tussen vorm en inhoud. Alles is vorm, inhoud is er niet. Colleges en graden in het Engels helpen ook al niet.

Reageer
gravatar

Het verontrust mij dat er gewoon nog steeds reaguurders zijn die dit serieus nemen (hoewel er hier behoorlijk wat ironie in zit). En dan die lange koffieverhalen over dochters….. mensen DENK EENS NA!

Reageer
gravatar

De puberteit komt bij de studenten die immers uit het welgestelde deel van Nederland met genetisch bepaalde afgunst naar de gewone man zijn geselecteerd, pas nadat ze in het bedrijfsleven gaan.

Reageer
gravatar

Welkom in het studenten leven. Dit is voor mij geen nieuws. Er zijn vaak zat studenten die de kantjes er van af lopen of helemaal niet mee werken met de grootste excuses die ze ook kunnen verzinnen waarom ze niet aanwezig zijn/waren, of waarom zij hun werk niet af hebben kunnen maken en waarom een berichtje of telefoontje naar de rest van de groep om ze hier over in te lichten niet zou gaan. En het ergste van alles is, zij scoren vaak net zo goed als hen die alle moeite doen.

Reageer
gravatar

Ik weet dat ook dat er studenten zijn die meevaren op andere studenten. Mijn dochter was ook erg gefrustreerd elke keer. De ene helft doet zijn best en de andere helft doet weinig tot niks en krijgen toch het cijfer die de anderen verdient hebben. Ik zei toen dat ik dan ook de HBO of Universiteit kon doen want als dat zo makkelijk gaat kan iedereen dit. Ook worden Nederlandse studenten strenger beoordeeld dan de Buitenlandse studenten die meer geld betalen voor de opleiding. Het is gewoon puinhoop op de hogere scholen en je kunt niks beginnen of ze zeggen dat ze er wat aan gaan doen en dan merk je pas verbetering in het volgende jaar. Er was zelfs een lerares die geen oppas had en haar kind mee naar school nam en bij haar in de college les steeds aan het huilen was. Niemand kon zich nog concentreren, maar er werd niks van gezegd. Of s’morgens vroeg je bed uit omdat je een uur moer reizen voor een toets en dan een half uur in de klas zitten terwijl de leraar aan de koffie zit. Toch maar eens gaan vragen of hij nog van plan was om de toets af te nemen waarop hij zei dat hij het helemaal vergeten was en de toets verschoven werd. Het was het enigste uur dat er les was dus iedereen kon weer naar huis. Dit zijn maar een paar voorbeelden. Mijn dochter heeft het gelukkig allemaal gered, maar ik snap de frustraties van deze studenten. Het is echt niet eerlijk en het is oneerlijk. Michiel Walraven heeft een goed salaris dus zeur niet en doe gewoon je werk. Wel vind ik dat je moet leren om samen te werken, maar dan moeten ze ook echt samen werken.

Reageer
gravatar

Top! De Speld deelt gratis romans uit. Als jullie ook even het boekverslag kunnen meeleveren ben ik helemaal gelukkig!

gravatar

De tekst van Sibbeline heeft te veel tekens. Dat mag niet. Moderator van de Speld doe er wat aan. Verwijder haar reactie, anders is het hek van de dam.

gravatar

Beste Sibbeline,

Wat vervelend! (voor je dochter). Het is inderdaad niet eerlijk, en ook nog eens oneerlijk.

Ik bedoel dan heet je hoog opgeleid te zijn, maar begrijp je nog niets van de fundamentele attributie bias.

gravatar

Ongelofelijk pik, koffiedrinkende lullo van hiernaast, door jouw hardnekkige narcisme blijf je maar op jezelf reageren en in herhaling vallen, ondanks dat Trudie je nog zo gezegd heeft dat je anderen niet meer moet lastig vallen met je geleuter en je leven.

Werk aan de winkel dus, want op amateurtrollen zit niemand te wachten.

Is euthanasie een optie?

gravatar

Hier is Hoogleraar Michiel Walraven hoofdverantwoordelijk en is ernstig tekort geschoten, hij had in de eerste plaats moeten zorgen dat er 1 gezamenlijke ruimte was in de toilet ruimte met 5 wc;s 3 op 1 rij en de andere 2 er tegenover. Zodat men eerst leert om gezamenlijk hun grote boodschap te doen, dat versterkt het teamgevoel voldoende om alle politieke kwesties samen aan te pakken en op te lossen, zonder moties van wantrouwen en achterdocht.

Reageer