Dit artikel is nog niet eens af maar we krijgen nu al doodsbedreigingen

'Wat een generalisaties. Je lijkt Hitler wel'

Dit opiniestuk over de krampachtige manier waarop Nederlanders omgaan met elkaars meningen heeft nu al tot heftige reacties geleid. Nog voordat het artikel is afgerond, stromen de (doods)bedreigingen al binnen.

Triest hoor, dat je een kinderfeest gaat zitten verzieken, ik weet waar je woont.

Zionist! Levend verbranden!!

Zeker door een wijf geschreven, kijken of je nog zo slim bent met een piemel in je.

Het lijkt wel alsof we elkaar niet wíllen begrijpen. Het eigen standpunt wordt herhaald, de eigen argumenten ook. Luisteren naar de ander, laat staan je verplaatsen in zijn of haar gedachtegang, is uitgesloten. Daardoor is een daadwerkelijk gesprek, waarin je inhoudelijk op elkaar reageert, onmogelijk geworden.

Wat een generalisaties. Je lijkt Hitler wel. Wacht maar tot ik je voor mijn auto krijg.

Whahaha doe maar stoer, ik sla al je tanden uit je bek!

kk mongool

Vermoedelijk is het de tijdsgeest. Sinds 11 september is er iets veranderd in onze samenleving. Waar we vroeger een open blik hadden en dachten dat ‘de ander’ ons kon verrijken, zijn we nu in onszelf gekeerd. Er is geen ruimte voor nuance en vooral niet voor relativering. Het eigen gelijk is heilig.

Vuile wegkijker, jij zou in handen van ISIS moeten vallen!!

Ik weet wie je kinderen zijn klootzak

Ik zeg verder niks, maar je moet de rest van je leven over je schouder kijken…

Hoe kunnen we de vruchtbare dialoog terugkrijgen in het maatschappelijke discours? Om die vraag te beantwoorden is het zinvol om je te verdiepen in

HOU JE KANKERMUIL GRAFWIJF! ME PISTOOL IS GELADEN

Uit veiligheidsoverwegingen hebben wij besloten dit artikel niet te publiceren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een bewijs temeer van een opgekropt driftleven onder de Speld-respondenten. En gelijkelijk ook van de Speld redactiestaf. Er zit natuurlijk ook een enorm spanningsveld tussen de vrije expressie van ontketenden enerzijds en de meer gecultiveerde uitingen van sociaal aangepasten. In die zin hadden we nu wel een Hietbrink kunnen mobiliseren versus een Jeettje om die dynamiek der uitersten in de praxis te kunnen herkennen. Trouwens, heeft iemand nog iets gehoord van Hietbrink uit Iran, al was het maar Alluha Akbar?

Reageer
gravatar

Het is ook wat laf om het te publiceren, vroeger zeiden we dat gewoon tegen elkaar.. en wie niet horen wilt moet voelen.. en anders doodneervallen

Reageer
gravatar

En direct de reactie onder wat ik nu schrijf, is wederom een generaliserende reactie…
Terwijl ik dit de briljantste ‘Speld’ ooit vind, (dus stiekem hoop ik dat de reactie hieronder even sarcatisch bedoeld is, al is het moeilijk te herkennen…)
Kom op Nederlanders, U heeft massaal gestemd op ‘Imagine’ bij de Top2000, want “we zijn zo solidair…” Toon die solidariteit dan ook!
(Schelden met he t K-woord is overigens een teken van zwakte en wordt niet vergeven…)

Reageer
gravatar

Ja sraan. De T zit naast de R zal wel een typefout zijn. Zo moeilijk is Nederlands nou ook weer niet je snapt het best zeikerd.
Doei.

gravatar

Bovenstaande is bij lange na geen reden tot klagen. Pas als de bedreigingen binnenstromen bij de gedachte aan iets, dan moet men zich werkelijk zorgen maken.

Reageer
gravatar

Alle linkse hobby’s kunnen doodvallen. Opportunistische neo-liberalisten herkend men gemakkelijk aan de dikke nek, en het gebruik van hoofdletters bij het inhalen over rechts. Hoe meer hoofdletters, des te rechtser men er tracht voorbij te steken, en waarbij alle linkse hobby’s nog steeds kunnen doodvallen.

Reageer
gravatar

Vroeger was dat heel anders. Toen had de NSB knokploegen voor als er iemand opkwam voor de Joodse bevolking en werd je gewoon totaal in elkaar geslagen. Dat was nog wat anders dan al die moderne bedreigingen op internet en papier!

Reageer