Bron Flickr: Andrea Goh CC BY-SA

Een heerlijk recept voor het nieuwe jaar: Nederland!

'Bak in politieke correctheid, niet wegkijken'

Nederland wordt precies zo heet gegeten als het wordt opgediend, dat is in het nieuwe jaar niet anders. Met dit heerlijke recept denk je internationaal hoge ogen te gooien.

20g fijngehakt consumentenvertrouwen
4 scheppen institutioneel wantrouwen
2 theelepels racisme
Voeg nog een snufje biologisch idealisme toe
Gooi het allemaal in de pan en bak 30 minuten in politieke correctheid, niet wegkijken.

Karameliseer wat cultuurverlies en rasp er een gevoel van eigenheid overheen. Breng het geheel aan de kook in een wok met angst. Haal op tijd van het vuur, anders wordt de smaak te sterk, want angst gaat snel overheersen. Voor de veiligheidssaus heb je maar een milligram veiligheid nodig. Dit kun je aanlengen met twee liter symboolpolitiek.

Zet in de oven, laat het geheel sudderen in een kilo leuke televisie. Zet intussen het pannetje ironie op het vuur en blijf langzaam klagen.

Pak nu de verhitte discussies uit de oven en besprenkel ze met een tsunami van islamisering.

Stop twee ons weg-met-onsdenken in een bakje en gooi het weg. Pak de teleurgestelde burgers uit de koelkast en laat ze tien minuten kwetsen, tot ze vanbinnen mooi verongelijkt zijn. Neem vervolgens een slachtofferroller om de heetgebakerde minderheden iets platter te maken. Op die manier is het makkelijker om de minderheden en de burgers tegen elkaar op te zetten. Sla de vlam in de pan. Voeg naar eigen smaak de illusie van nuchterheid toe.

Serveer op een bedje van bad en brood. Is het mislukt? Geef dan de schuld aan de politiek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En nu doorbakken!, staat in het kookprogramma van Pechtolds D66. Het CDA prikt natuurlijk graag en vorkje mee, en gooit de VVD gelijk een zooitje minima en uitkeringstrekkers op de grill, zodat we die voedselbanken ook niet meer nodig hebben.

Kortom: de smulpapencoalitie is er helemaal klaar voor. Nu alleen de wijn nog uitzoeken.

Reageer
gravatar

In Nederland gaan we helemaal op de Franse tour na 2015. Dus een obligaat: bij de vis een frisse muscadet Chateau Migraine uit de Loire, en bij het hoofdgerecht een rijke Chateau Lafitte-Municipal.

gravatar

Opoe mist wel de 2 liter marketingtaal/ framing die er tegenwoordig wel bij moet wil je dit product goed in de markt kunnen zetten!

Reageer
gravatar

Die van mij was inderdaad mislukt! Heb daarop een kwade mail gestuurd aan Mark Rutte, want die vind ik gewoon eindverantwoordelijk.
Hij heeft het geheel met een grapje weggewuifd, dus toch eind goed, al goed.

Reageer
gravatar

De eerste poging is mislukt. Maar met een forse scheut tolerantie en twee soeplepels white guilt is het op de wrange nasmaak na bijna binnen te houden.

gravatar

Je kan het proberen met een paar subsidies of een klein zorgstelseltje.
Bij het weggooien wel zorgen dat je de grootste minderheden raakt, natuurlijk

gravatar

Gelukkig eens een recept zonder hypocrisie. Dat vind ik altijd zo’n zurige bijsmaak geven.

Heeft iemand nog een goede suggestie waar je goede leuke televisie kunt krijgen?

Reageer