Oppas stelt teleur: Dora-vertolking van beschamend niveau

Voorleeskwartiertje een flinke deceptie voor Sem (2)

De nieuwe oppas van Sem (2) is er gisteren tijdens het voorleeskwartiertje niet in geslaagd het karakter van Dora op een ook maar enigszins geloofwaardige manier neer te zetten. Het is nog maar de vraag of de 18-jarige Sara uit Middelkoop ooit nog aan de bak komt na de beschamende vertoning. Als het aan Sem ligt is het einde verhaal.

Sems vorige oppas vertolkte Dora feilloos. Haar perfecte dictie en kwieke intonatie brachten het vrolijke avonturiertje echt tot leven. Sem vindt het onacceptabel dat zijn ouders hem nu opzadelen met een nieuwe oppas die hierbij niet eens in de buurt komt. Sara leeft zich totaal niet in, haar intonatie schiet tekort en haar timing is non-existent. Het is één lange monotone brei van woorden. Dat heeft hij laten weten met een driftbui.

Sara begrijpt de kritiek: “Dora is een complex personage. Je moet niet alleen communiceren met een pratende rugzak en een aapje, maar ook met het kind. Het is erg lastig dat allemaal te combineren als je tegelijkertijd ook nog die stelende vos in de gaten moet houden.” Ze hoopt zich in het voorleeskwartiertje van volgende week te revancheren: “Dan lees ik ‘Valentijn en zijn Viool’ voor. Violen liggen mij gewoon beter.”

Maar als het aan Sem ligt hoeft Sara volgende week niet terug te komen. Hij gaat het tegen mama zeggen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is niet de fout van Sara, maar de fout van Sem.
Sem antwoordde op de vragen van Dora in zeer gebrekkig Engels. Hierdoor werd Sara te veel afgeleid, om het verhaal tot een goed einde te brengen.
Ik stel voor om Sem eerst op een cursus Engels te sturen, voordat hij nogmaals een verhaaltje van Dora krijgt voorgelezen.

Reageer
gravatar

Sem is zo’n kit die in het wiekkent voorgelezen moet worden, omdat de zingul moeder gaat deetten, of anders wel met haar zoolmeets gaat sosjalaaizen.

Geen wonder dat zo’n kind geen Nederlands meer leert, maar gebrekkig Engels.

gravatar

Er gaan geruchten dat Sara een soort schaap met vier poten is. Ja, dan wordt het in deze markt wel lastig natuurlijk. Tenzij je al heel lang de zelfde oppaskindertjes hebt, dan volstaan drie poten ook.

Reageer
gravatar

Deze foto klopt niet, de baby is even afstotelijk als de oppas.

Het is duidelijk buitenechtelijk misbakseltjes ettertje van de oppas zelf met de ontrouwe man van Jessica!

Geen wonder dat Jessica het ding in de trein liet liggen! Geen wonder ook dat het weer terug is bezorgd!

Reageer