Imaginaire kerstboom in opkomst

Denkbeeldige spar verliest geen naalden en ziet er niet nep uit

Steeds meer huishoudens kiezen voor een imaginaire kerstboom. De familie Van der Sluis heeft hun denkbeeldige spar zojuist opgetuigd: “Het heeft alle goede eigenschappen van een kerstboom, maar dan zonder de kerstboom. Met de imaginaire kerstboom haal je echt de kerstgedachte in huis.”

Een fysieke boom is te veel gedoe, zegt An van der Sluis: “Uiteindelijk gaat het om het idee van de kerstboom, niet om de boom zelf. Een imaginaire kerstboom geeft net zoveel denkbeeldige gezelligheid als een normale kerstboom, maar dan hoef je niet al je meubels aan de kant te schuiven om ruimte te maken.”

Niet iedereen is enthousiast over de nieuwe trend. Critici vrezen dat er door de imaginaire kerstboom te weinig voorstellingsvermogen overblijft om interesse te veinzen in het werk van je oom.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Voor mensen die wat minder bedeeld zijn wat betreft het autonome voorstellingsvermogen: zet dit jaar eens een holografische projectie op.

Eventueel te combineren met de Wii: kun je de slingers verhangen, echte virtuele kaarsjes aansteken, alles is mogelijk.

Reageer
gravatar

irrationeel is het al
complexer hoeft van mij niet

(gewoon definiëren als singulariteit, kringintegraal er omheen en opgelost, klaar)

(had even gedacht dit te posten onder het pseudoniem Santa Gauss… gnigni)

gravatar

Zoals ik al hierboven al aangeef: de voorstelling van de hele dag kerstliedjes in je hoofd – de imaginaire toestand dus -, is aanzienlijk ernstiger dan de liedjes gedurende een vastomlijnde periode ondergaan.

Neem nou:
So this is Christmas, (laa-laa-laa-laa)
lalala lala laâaâaa (laa-laa-laa-laa)

The near and the dear one (War is over)
tralala lalalaaaa (laa-laa-laa-laa)

Fijne dag verder…

gravatar

De familie stelde voor om dit jaar een imaginair kerstdiner te organiseren, geen rompslomp, geen afwas. Ik heb geprobeerd me daar een voorstelling van te maken. Toen snel besloten tot een echt kerstdiner.

Met veel champignons.

Reageer
gravatar

Ach zo, u vertelt graag over uzelf.

De imaginaire prietpraat uwerzijds lijkt u op het imaginaire lijf geschreven, doch blijft het angstvallig stil rondom uw reactie.

Beschouwd u mijn reactie als een compliment; het is waarschijnlijk de laatste.

gravatar

Al heeft De Sint mijn wens niet ingewilligd, ik meen hier toch fenomenologische overeenkomsten te herkennen tussen Pietpiraat, Buster Raaspit, Nana Nanana en Sinterklaas.

Heel anders dan die stomme, roze rotpop.

gravatar

gelukkig maar dat je die betaalt met imaginair geld en dat je werkt met imaginaire getallen. Al zijn imaginaire getallen wel wat complex.

gravatar

Bij deze een verzoek aan de redactie van De Speld om de haatdragende reacties van Spuit gericht tegen mij, meneer Wilders van de PVV en het christelijke geloof te verwijderen.

Nu we in oorlog zijn met de moslims kan dat niet meer. Autochtoon Nederland moet solidair met elkaar zijn.

We moeten als een blok tegen deze viezerikken optreden.

Corrie.

gravatar

Ik ook, maar die van mij legt chocolade eieren!

Laatst is er helaas een overleden die er een chocolade letter uit probeerde te persen.

gravatar

Ik beeld me in dat ik de eerste reactie heb. Scheelt toch weer een hoop gedoe elke keer. En je hoeft er niet krampachtig voor op F5 te blijven rammen.

Hoera, eerste reactie!

Reageer