PvdA: ‘Syrië vanuit Irak met de wind mee bombarderen’

Sociaaldemocraten komen tegemoet aan Amerikaans verzoek

Nederland moet ook in Syrië gaan bombarderen, maar dan wel vanuit het Irakese luchtruim. Dat stelt de PvdA in de Tweede Kamer voor. De sociaaldemocraten willen de bommen met de wind mee gaan gooien.

PvdA-Kamerlid Michiel Servaes legt uit dat zijn partij op deze manier tegemoet wil komen aan het Amerikaanse verzoek om IS ook in Syrië te bestrijden: “Wij vinden het te gevaarlijk om het Syrische luchtruim in te gaan, omdat de Russen en de Turken daar ook vliegen. Maar als er een stevige zuidenwind staat, moeten we onze bommen vanuit Irak minstens 20 kilometer de Syrische grens over kunnen krijgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kijk daar wint Nederland de oorlog mee! Creativiteit, ‘aut of de buks’-denken, onconventionele oplossingen!

Als ze daar nog eerst even een commissie, een ‘teskvurs’, of een parlementaire enquête op zetten dan kan het nog véél beter worden. Dat duurt even, maar dan heb je ook wat!

Geen haast hoor jongens, de kraan loopt en de tijd telt af. Straks zit Europa vol met asielzoekers, is Syrie leeg en plat, kakelt Adolf Assad nog steeds triomfantelijk over de geweldige steun vanuit de bevolking, zit ISIS op de olie, en ligt op de vrouwen die ze niet levend begraven hebben.

Reageer
gravatar

Jaja, De Speld doet middels dit artikel ook een duit in het zakje.

Als de redactie op oudejaarsavond een vuurpijl de lucht in schiet, ziet de hele stad het ding ergens in juli ontploffen.

Heren & dames Speld, er is werk aan de winkel!

Reageer
gravatar

Typisch weer zo’n waardeloos compromie van de linkse gekkies. Toekomstig premier meneer Wilders van de PVV zou het veel beter doen, eerst de migrantenstroom weer terugsturen naar hun eigen land en dan de boel daar platbombarderen.

Nu we in oorlog zijn met de moslims hebben we een sterke leider nodig.

Corrie.

Reageer
gravatar

Het leuke is dan weer dat bij vrijwel elk PvdA-gerelateerd satirisch nieuwsbericht wel een hardbloggende Nederlander bereid is een reactie van deze strekking te plaatsen. Waarvan akte!

gravatar

Een tip: pas op dat die bommen onderweg niet ook een paar seconden in het Turks luchtruim verkeren; daar heeft men de laatste tijd slechte ervaringen mee: dan komen ze niet aan. En niet vergeten BOEM te roepen als ze neerkomen natuurlijk!

Reageer
gravatar

PvdA-Kamerlid Michiel Servaes moet zijn bek houden.

Hij moet eerst maar eens die bekeuring betalen die hij onlangs nog van een ijverige politieagent te Kunduz kreeg.

Daarna kunnen we het plan van Servaes alsnog de prullenbak in kieperen.

Reageer