Asielzoeker van harte welkom in buurt na pleidooi voor Zwarte Piet

IND wil terreurverdachte juist uitzetten

Inwoners van de Enschedese wijk Velve-Lindenhof zijn enthousiast over de komst van asielzoeker Kwame Mpufu. De 32-jarige Malinees spreekt zich namelijk stellig uit vóór het behoud van Zwarte Piet.

Mpufu draagt elke dag een shirt met de tekst ‘Zwarte Piet moet blijven’. Harmen Koedooder (62) vindt dat prachtig: “Die jongen is zelf zwart en toch is hij voor Zwarte Piet. Dat bewijst wel dat Zwarte Piet helemaal niet racistisch is. Wat mij betreft is iedereen die zich zo goed aanpast als Kwame van harte welkom in Enschede.”

Omdat Mpufu’s Nederlands niet meer behelst dan de veelvuldig herhaalde woorden ‘Zwarte Piet moet blijven’, vertelt hij in het Frans over zijn periode in een vluchtelingenkamp in Libië: “Ik kreeg daar een flyer van iemand die mij op de boot naar Italië kon brengen. Op de flyer stond de route naar Nederland en het advies om deze tekst uit mijn hoofd te leren. Dat heb ik gedaan.”

De IND heeft aanwijzingen dat Mpufu banden heeft met terroristische organisaties. De immigratiedienst wil hem daarom uitzetten. Buurtbewoners snappen daar niets van. Greet de Boer (54): “Dit maakt me heel erg boos en verdrietig. Dan hebben we een keer een goede ertussen zitten en dan moet juist hij weg. Door dat soort dingen gaat de Nederlandse cultuur kapot.”

Mpufu zelf blijft nuchter onder de toestanden: “Zwarte Piet moet blijven. Zwarte Piet moet blijven. Zwarte Piet moet blijven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is iets raars met de zwarte Piet die mij de laatste weken bezocht.

De eerste keer kreeg ik een chocolade letter in mijn schoen. Hoewel de verkeerde (de A in plaats van de J), zocht ik daar niets achter. Foutje bedankt.

Vervolgens kreeg ik felafel in mijn schoen (een Syrische lekkernij), daarna een Koran en vanmorgen een bomgordel. (Achteraf bezien was de letter A ook al(lah) een veeg teken)

Volgens mij is ie aan het radicaliseren.

Reageer
gravatar

Eerst een klacht indienen bij Sinterklaas en dan even navragen in de dichtstbijzijnde moskee; moskeeën zijn nooit ver uit de buurt in dit land met een moskee-dichtheid die alleen door Molenbeek wordt benaderd. V.w.b. deze Zwarte Piet: dat moet een meerjarige, tweetalige, migrant zijn want het Arabisch schrift kent geen Europese letters. De combinatie Koran en bomgordel lijkt een verkapte uitnodiging om mee te werken aan de versnelde verspreiding van de Islam in Nederland.

gravatar

die man rechtsachter daarentegen leeft waarschijnlijk op een dieet van koffie en shag want hij lacht ook een beetje alsof hij een maagzweer heeft

gravatar

Kwame Mpufu is waarlijk een habitué van COA en IND. Ook verzorgt hij vaak gastoptredens (cameo’s) in de kolommen van De Speld. Logisch dat Enschede Velve-Lindenhof dol is op zwarte pieten; ooit zag iedereen in een aanpalende wijk zwart van de explosies in de vuurwerkfabriek. Love thy neighbour is de plaatselijke bevolking met de paplepel ingegoten. De Multi-culti ideologie van dit en vorige kabinetten wordt hier op grootse wijze in praktijk gebracht.

Reageer