Barclays doet bod op aandelen ABN AMRO

Ook consortium van financiële instellingen geïnteresseerd

Nog voor de beursgang op 20 november heeft Barclays een bod uitgebracht op de aandelen van ABN AMRO. De Britse bank is echter niet de enige gegadigde. Ook een consortium van Royal Bank of Scotland, Banco Santander en de Belgische verzekeraar Ageas (het vroegere Fortis) is geïnteresseerd.

Het openingsbod van Barclays ligt onder de geschatte beurswaarde van ABN AMRO. Econoom Mathijs Bouman denkt dat de Britten uiteindelijk gek genoeg zijn om een bedrag van rond de 67 miljard euro te betalen: “Ze willen het financiële systeem echt op z’n kop gaan zetten met deze fusie. De bubbels staan al klaar in Londen.”

Naar verluidt gaat het Schots-Spaans-Belgische consortium Barclays echter ruimschoots overtreffen. Dat is tegen het zere been van ABN-topman Gerrit Zalm, die bij Barclays commissaris en multimiljonair zou kunnen worden. Hij vreest dat het consortium de bank wil opsplitsen, waardoor de tienduizenden werknemers van het kleinschalige bedrijf elkaar niet meer dagelijks zouden zien.

Volgens topman Ross McEwan van de Royal Bank of Scotland hoeft Zalm daarvoor niet bang te zijn: “Wij zijn absoluut niet uit op een vijandige overname. Daartegen is ABN AMRO ook uitstekend beschermd. Samen met enkele gezellige hedgefunds gaan we allemaal superleuke dingen doen die in het belang zijn van de klanten.”

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem houdt de ontwikkelingen naar eigen zeggen niet in de gaten: “Ik hoor het wel als ik de boel moet nationaliseren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Weet iemand trouwens waarom onze Gerrit nou zo ongelukkig kijkt?

Hij kon zo mooi lachen, echt zo spontaan en zo. Het lachen moet ‘m om een een of andere reden toch wel vergaan zijn.. maar dat is ook maar hoe je er mee om gaat denk ik dan.

Reageer
gravatar

[Ross McEwan] welkom terug in de familie Gerrit.
[Gerit Zalm] Ja jongens, sorry, met de feestdagen voor de deur wou ik niet alleen thuiszitten, snap je?
[Jean-Paul Votron] Vous et malade! Jij bent gewoon met de kerst lekker hier. Fijn eten, drinken, net als vroeger. Zoals het hoort
[Gerrit Zalm] *glimlacht* Het is fijn om thuis te zijn.
[Maurice Lippens] Je bent hier altijd welkom. Trouwens Gerrit, zou jij de cateraar nog even kunnen betalen. We zitten op dit moment namelijk een beetje – euhm – krap bij kas.

Reageer
gravatar

Tja. Ik begrijp het wel. In deze tijd kun je als kleine bank echt niet meer rondkomen.

Banken als Barcleys en ABN zullen moeten fuseren om de torenhoge kosten te drukken en samen uit de zwarte cijfers te blijven.

Reageer
gravatar

Hij is nogal nijdig, omdat er hier anderen zijn die ‘m met zijn eigen flauwekul de maat hebben genomen. Zijne Koninklijke Hooghartigheid gelooft er namelijk heilig in dat hij het alleenrecht op zgn. humor heeft, maar niets is minder waar.

Al mokkend achter zit hij nu achter zijn bureautje met zijn duimpjes te draaien, i.p.v. zichzelf te liken.

gravatar

4 x 4 is Corrie met 4 likes

ieder zingt zijn eigen lied.

like it or niet respect voor anderen denk daar maar over na, ik weet wie wie is

respect voor de vaak

gr Benny Bonnie

gravatar

Wel lullig van jullie om Gerrit Zalm een welverdiende bonus te ontzeggen. Waarom mocht Rijkman Groenink wél in één klap multimiljonair worden (Rijkman: nomen est omen?) en Gerrit Zalm niet. De arme donder moet rondkomen van minder dan € 1 miljoen per jaar (amper 40 x modaal). Moet mrs. Zalm nu als schoonmaakster aan de slag en Gerrit een krantenwijk zoeken?Jeroen Dubloen becijfert alvast hoeveel belastinggeld het gaat kosten als na -wéér- een déconfiture ABN moet worden gehernationaliseerd

Reageer
gravatar

Inderdaad Prietpraat, Rijkman Groenink heeft indertijd met grote tegenzin zijn kindje ABN-AMRO overgedragen aan het bekende consortium. Hij heeft snikkend en met een uiterste zelfoverwinning € 25 miljoen aan Judaspenningen aangenomen en met zijn larmoyante verhalen daarna in alle grote dag-, week- en maandbladen nog ongeveer zo’n zelfde som opgehaald. Zijn commissariaten bleven onaangetast. Tja, zijn hofhouding en zijn studerende kinderen kostten hem toen een vermogen; de man verdient ons aller begrip en medeleven.

gravatar

Mag ik meneer Dijsselbloem, juist vanwege het gevaar van een nieuwe nationalisering over een jaar of twee, verzoeken om het stukje ABN-AMRO, dat mij als belastingbetaler rechtens toekomt, níet te verkopen?! Bij voorkeur een stukje fundering, dan kan ik die linkmiechels waar nodig nog een loer draaien….

Wat dan wél weer leuk is: we krijgen schotse Zalm in het kerstpakket!

Reageer