‘Je mag het zeker weer niet zeggen, maar het is wel wéér een fractievoorzitter’

Kwart van alle fractievoorzitters verdacht van ambtsmisdrijf

Alweer zijn fractievoorzitters negatief in het nieuws. Door de explosieve groei aan fractievoorzitters zien we steeds meer gedragsproblemen in de parlementaire gemeenschap. Heeft Nederland een fractievoorzitterprobleem?

Visboer Theo Verwulf in IJmuiden heeft schoon genoeg van de problemen met politici: “Je mag het natuurlijk niet zeggen, maar het is wel weer een fractievoorzitter.” Het is een sentiment dat veel weerklank vindt in verschillende lagen van de bevolking. “In mijn omgeving is er niemand die dingen uit de Commissie Stiekem heeft gelekt. Die mensen komen natuurlijk uit een andere cultuur, maar ze moeten zich wel aanpassen aan onze normen en waarden.”

Diederik Samsom, fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid: “Laten we het niet groter maken dan het is. Er zijn zeker tien fractievoorzitters in Nederland. Dat daar toevallig één of twee rotte appel tussen zitten, moet geen reden zijn direct van een fractievoorzitterprobleem te spreken.”

Volgens politiek analist Ferry Mingelen is de negatieve beeldvorming rond fractievoorzitters te verklaren uit de scoringsdrift van politici. “Die hebben er natuurlijk baat bij om problemen die spelen in de parlementaire gemeenschap uit te vergroten. Dat doet het goed bij de kiezer, maar het leidt de aandacht af van structurele problemen in de politiek, zoals massasurveillance en Henk Krol.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanwege mijn prikogenprobleem heb ik alleen de kop gelezen en niet de rest niet Maar wordt het niet tijd dat fractievoorzitters de stijl van meneer Wilders van de PVV overneemt?

Dan zijn we van het gedonder af.

Corrie.

Reageer
gravatar

De commissie Stiekem: het lijkt wel een kleuterklas, met der kleine feltwebel Zijlstra ervoor.

Over scoringsdrift gesproken, die heb ik ook.
Kom maar op, dan zal ik eens een paar fractievoorzitters afhameren.

Reageer
gravatar

En maar net doen alsof het alleen de fractievoorzitters zijn. Het probleem is vele malen groter, want hun achterban probeert wanhopig het voorbeeld van de fractievoorzitters te volgen.

Dat zij daarbij de wet met voeten treden zal hen anaal oxideren.

Maar aangezien “politicus” geen aangeboren afwijking betreft, maar een weloverwogen keuze, kan deze soort wellicht nog worden bekeerd tot het menselijk ras.

Reageer
gravatar

Dat de politiek rot is en dat het hard nodig is dat er een verandering komt in de gevestigde politieke orde weten we nu wel.

De redactie van De Speld schrijft de laatste tijd wel erg veel politiek gerelateerde artikelen. Is dat nu nodig?

Liever zie ik meer artikels op De Speld met raad van Trudie. Haar deskundigheid is te vergelijken met dat van medium Danielle Nijhuis van AstroTV.

Corrie.

Reageer