Wat gebeurde er in de wereld terwijl u in de bijkeuken was?

Een korte nieuwsupdate over de afgelopen minuut

U ging even naar de bijkeuken. Wat gebeurde er in die minuut allemaal in de wereld? Een korte nieuwsupdate.

Werkloosheid licht gestegen
Terwijl u op zoek ging naar een blikje tomatenpuree zijn twee mensen in Nederland hun baan kwijtgeraakt. Het gaat om een facilitair medewerker van een zorginstelling in Vianen en een man in Drenthe.

Herstel huizenmarkt zet door
De woning van Jan en Marjet Sluiskamp uit Veghel is eindelijk verkocht. Het herstel van de woningmarkt lijkt daarmee door te zetten, met name in Brabant.

Turk geradicaliseerd
Zojuist is een informaticastudent uit Istanbul geradicaliseerd. Het is nog onduidelijk hoe de 21-jarige Turk zijn radicalisatie gaat vormgeven.

Problemen in de zorg
Opnieuw problemen in de zorg. Later meer.

Aardbeving in Iran
Het noorden van Iran wordt momenteel getroffen door een aardbeving. Zeker vijftig mensen zijn as we speak gewond aan het raken. Naar idee.

Roemeen overleden
Altijd in voor een gebbetje en behulpzaam waar het kon. Zo typeren vrienden en familie de Roemeen Georgiu Milescu. Hij overleed zojuist in zijn woonplaats Timisoara. Georgiu Milescu werd 84 jaar.

Paddenstoelenrisotto
Karin Verweij heeft een heerlijke paddenstoelenrisotto gemaakt voor het hele gezin. Maar goed, daar was u zelf bij, dus dat wist u al.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben de man uit Drenthe die zijn baan heeft verloren. Het kwam onverwacht uit de grijze lucht vallen, maarja, ik kwam ook net thuis van de koude kermis. Dus als u nog een betrekkelijke betrekking heeft dan houd ik mij warm aanbevolen.

Reageer
gravatar

De Speld mist helemaal mijn laatste schandaalbericht over stenengooiende pallieterroristen gemist, die alleen maar staan te zeiken omdat wij een paar van hun huisjes hebben gebuldozerd (ze zaten er nog in – LOL) om een beetje ruimte te maken voor het Ware Volk.

Reageer
gravatar

Waar het om gaat is dat, zoals maar als voorbeeld gegeven, het nieuws een cocktail is van serieuze en iets minder serieuze onderwerpen waarop eindeloos wordt gevarieerd. Stop er altijd ergens ook een aardbevinkje bij ofzo als verdieping van het weerbericht, en een leuk recept. Vergeet nooit sport. Het motief is daarbij wat kwam eerst, de kip of het ei. Is het nieuws een product van de media of andersom?

Reageer
gravatar

Als we deze minuut extraheren naar een heel jaar, dan is de werkeloosheid gestegen met 192 miljoen mensen, is het noorden van Iran met de grond gelijk geworden, en is Roemenië al haar inwoners kwijt. Maar de huizenmarkt is geëxplodeerd, en het gezin van Karin Verweij heeft het hele jaar paddenstoelenrisotto gegeten.

Maar wie doet nu in vredesnaam tomatenpuree bij een paddenstoelenrisotto???

Reageer
gravatar

Werkloosheid licht gestegen. Nogal wiedes, terwijl ik op zoek was naar het tomatenblikje heb ik telefonisch op de voicemail mijn winkelmedewerker uit Drenthe ontslagen.

Die gast waagde het om elke dag 30 minuten voor aanvang bij de winkel te zijn. Van die overenthousiaste personen ben ik niet gediend.

De opticien van Gisteren

Reageer
gravatar

Gelukkig stuur je me niet van het kastje naar de muur, hoewel ?

(Vreemd genoeg is dit weer een reactie op ONDERSTAANDE reactie. Bij de Speld is kennelijk een verstoring van het tijd- ruimtecontinüum aan de gang).

gravatar

verstoring van het tijd-ruimtecontinuüm? Wat, waar?

Ah zo, je bedoelt gewoon een kleine hick-up met de causaliteit. Normaalste zaak van de wereld.

gravatar

Goeie reactie agent Bertus.

Volgens mij is Spuit zo geobsedeerd door meneer Wilders van de PVV dat hij er depressief van is geworden.

Bij een depressie is het beste remedie gaan wandelen.

Wammes.

gravatar

Corrie, lieve mama

In de afgelopen 2 minuten heeft Derk Bolt geprobeerd jou te bellen., maar je nam niet op. Joep was ook niet te bereiken.

Kwam je weer in de duinen ?

Ik mis je

je gansje Wammes

Reageer
gravatar

Wammes, ben je nou gans bezopen ? Zo te slijmen met Corrie ? Of ben je soms een nepgans en heeft b.v. Corrie deze slijmerigheid gepost ?

gravatar

Sints wanneer is corrie een vrouwtje? Wat steekt hij dan steeds zo schurend in me daar bij de blanke top der duinen?

gravatar

En de problemen bij de Belastingdienst zijn ook nog steeds niet opgelost. Er zijn al drie (3) staatssecretarissen, twee (2) SG’s over gestruikeld en drie (3) coalities over in de clinch geraakt. Niets helpt. De VVD heeft wonderkind Eric Wiebes in de arena gegooid maar ook hij kan de anarchie bij de Dienst niet de baas. Deysselbloem heeft zijn handen vol aan illegale belastingdeals met buitenlandse multinationals, dus die komt binnenkort in Brussel zwaar op de (Starbucks) koffie.

Reageer
gravatar

Klopt Marty, dit is een artikel uit de Volkskrant van 21 oktober 2015. Toen waren er nog bijkeukens

gravatar

Alhoewel je iedere minuut overspoeld wordt met de meningen van politiek correcte gutmenschen wordt in het artikel gelukkig het ‘vluchtelingen’-probleem niet genoemd

Het heeft voor mij geen enkele entertainmentwaarde meer.

Corrie.

Reageer
gravatar

Diederik weet het weer beter; De Speld leeft in een mediarealiteit.
ik had in die tijd de kattenbak verschoond, de schoenenkast opgeruimd, een wasje gedraaid, friet gebakken en de vuilniszak vervangen