China vangt vluchteling op

Spookstad beschikbaar gesteld voor 8-jarige

Na druk van de internationale gemeenschap heeft China besloten een vluchteling op te nemen. Het gaat om de 8-jarige Zakariya die volgende week zijn intrek zal nemen in de spookstad Kangbashi.

Yang Jiechi, de minister van Buitenlandse Zaken:“Bij een dergelijke internationale crisis kunnen wij niet blijven toekijken. Ook in China is een vluchteling een soort van welkom. Zakariya is nog maar een kind, die kun je niet aan zijn lot overlaten. Daarom hebben wij een hele stad ter beschikking gesteld.”

Als het experiment met Zakariya goed gaat, is China bereid nog een vluchteling op te nemen. Jiechi: “Daar moeten we tegen die tijd nog eens naar kijken, maar we hebben nog wel een paar steden over.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ons bereikte zojuist het volgende ANP-bericht: proefpersoon Zakariya is per parachute uit zijn penthouse op de 44e verdieping ontsnapt en op eigen kracht naar een onbemand ziekenhuis gekropen. Omdat op de Eerste Hulp niemand aanwezig was, is Zakariya liftend naar Afghanistan vertrokken om via Turkije en Griekenland naar Nederland te reizen. Onze gedachten en gebeden vergezellen hem; hij moet als Yezidi te voet dwars door statutair Soennitische gebieden (Irak, Syrië en Turkije). Sterkte!

Reageer
gravatar

De bevolkingsdichtheid van China is in Mongolië minder dan 2 zielen per 100 km², je zou dus zeggen dat er nog genoeg ruimte is voor influx. Maar dan het punt van de werkgelegenheid; Mongolen hebben hun bestaan rond yaks opgebouwd, ze eten yaks met yak-boter, drinken yak-thee, slapen op, onder en tussen yaks. Er zijn geen bodemschatten, dus men blijft op yaks aangewezen. Komt er nu een massieve instroom van migranten, dan moeten die allemaal aan de yak. Dat trekt de yak eenvoudig niet.

Reageer
gravatar

Die staan er al; ze zijn alleen niet meer helemaal intact en laag aan inwoners. Die staan allemaal in Midden- en West Europa in de rij voor een verblijfsvergunning..

gravatar

Als een van de opkomende werelddemocratieën die Amerika is voorbijgestreefd, en zeker Nederland qua vrije meningsuiting, zou het niet verstandig zijn om China over te belasten. Al zal het zwaar worden voor Nederland om zijn reputatie als meest tolerante natie vol te houden. Het is verbazingwekkend hoe tolerant nietszeggendheid in eerste aanleg is.

Reageer
gravatar

“Opkomende werelddemocratieën die Amerika zijn voorbijgestreefd”, méén je dat nou echt? Dat Amerika economisch op omvallen staat, is bekend. Maar ook China valt terug in groeicijfers; daar heeft Europa veel last van. Maar om China en andere BRIC-landen nou opkomende werelddemocratieën te noemen gaat wel heel érg ver. Chinese moslims (Oeigoeren) worden al jaren met veel moeite in toom gehouden door het Chinese leger net zoals Tsjetjenen door het Russische leger. Wereld-democratieën?

gravatar

P.S. Mieke.
Is het je opgevallen dat de laatste regel van jouw bijdrage (op # 14) zelfs zonder schade kan worden omgedraaid? “Het is verbazingwekkend hoe nietszeggend ‘tolerantie’ in eerste aanleg is” (Vergelijk o.a. Angela Merkel een week geleden en haar migrantenbeleid anno nu))

gravatar

anders dan in veel gevallen zijn de lokale spoken uit de Chinese spooksteden wel erg blij met de komst van een vluchteling. Spook Charlie Wang Scary “eindelijk kan ik weer eens boe roepen” . Mijn vrienden en ik hopen op nog een vluchteling!

Reageer
gravatar

China is al stampvol met 1,4 miljard mensen. Laten we maar hopen dat het daar rustig blijft en ze niet via Iran en Turkije naar de EU gaan. Het is dus absurd om te verwachten van China dat het een 2e vluchteling opneemt.

Reageer
gravatar

China kan beter richten op zorg van Chineze nakomelingen / nazaten die graag willen terugkeren naar China in plaats van Syrische of andere vluchtelingen opnemen.
De flats moet eerst voor eigen bevolking of nazaten.

gravatar

China ving zojuist een tweede vluchteling op. Of beter gezegd, probeerde die op te vangen. Er ging iets mis met de opvang en het meisje spatte beneden het gebouw op de parkeerplaats uiteen.

Reageer
gravatar

Hoi Margootje,

Je moet het positief inzien dat China er ééntje opneemt. Het is in ieder geval meer dan de omringende moslimlanden van Syrië en Irak.

Alleen de westelijke christelijke landen hebben het belachelijke idee dat we zoveel mogelijk moslims moeten opnemen.

Alsof wij er verantwoordelijk voor zijn dat ze elkaar onderling afmaken.

Wat mogen we toch blij zijn met meneer Wilders van de PVV. Hij is de enige politicus die luistert naar de Nederlandse bevolking.

Corrie.

gravatar

Een prima initiatief. Waarom zal het Westen al die moslims moeten opvangen? China is veel groter.

Na Zakariya kunnen er nog wel 1,5 miljoen ‘vluchtelingen’ meer naar Kangbash toe.

Ze zijn het toch al gewend om met de boot te reizen.

Corrie.

Reageer
gravatar

Dat lijkt een goed idee Corrie, maar de bekende nationalistische Xiang Zao Ping Wilders van de PVC is tegen…….

Bovendien kennen ze in China geen zwarte piet, dus is er niemand om de discussie af te leiden.