Man met superieure muzieksmaak verziekt huisfeestje

Hele avond muziek gedraaid die jij niet kent

Het huisfeestje van Sanne (27) is gisteren verziekt door Henry Struik (32). Struik, die zich graag laat voorstaan op zijn superieure muzieksmaak, ontfermde zich vrijwel direct na binnenkomst over de laptop met de playlist. Door zijn zelfbewuste muziekkeuzes had uiteindelijk iedereen een kutavond, behalve hijzelf.

Sanne heeft er spijt van dat ze Henry heeft uitgenodigd: “Ik ken Henry niet eens goed, hij is een vriend van een vriend. Ik dacht dat het geen kwaad kon hem uit te nodigen, maar ik hoorde gisteren dat hij dit veel vaker doet.” Dat klopt. Vorige week nog maakte Struik het feest van ene Kees nog tot een absolute hel door de hele avond muziek te draaien die jij niet kent.

Het was moeilijk ingrijpen, vertelt Sanne: “Hij heeft de hele avond bij die laptop gestaan, volgens mij heeft hij met niemand gepraat. Rond twaalf uur had ik genoeg moed verzameld om Happy Birthday op te zetten voor een jarige vriendin, maar binnen een minuut schakelde hij alweer over op een obscure live-opname van Neutral Milk Hotel. We waren net lekker aan het zingen.”

Voor 1 uur ‘s nachts was de helft van de gasten dan ook al naar huis, maar Henry zette pas echt kwaad bloed met zijn persoonlijke favoriet, een conceptalbum van Baltische punkband Sanctimony: “Omdat niemand aan het dansen was zette hij het volume ook steeds harder, ik kon mijn vriendinnen niet eens meer verstaan. Als ik er wat van wilde zeggen stak hij zijn vinger op en riep hij ‘Nu wordt het vet! Komt ‘ie! Goed luisteren!’ Maar dan kwam er helemaal niks.”

Gevraagd naar zijn avond, lijkt Henry Struik zich van geen kwaad bewust: “Wat een topavond. Lekkere tracks ouwe.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Henry had gerust een paar nummers van Neutral Milk Hotel kunnen draaien, want die hebben iig heel wat hoge stemmen op http://www.musicmeter.nl. Verder had hij beter kunnen (laten) draaien wat de anderen op het feest mooi vinden. Sanctimony zou ik zelf sowieso niet gedraaid hebben als ik hem was geweest, heeft op musicmeter niet eens een cijferstem.

Reageer
gravatar

Gewoon 1X zeggen dat hij van de laptop moet blijven.Als dat niet werkt,zorgen dat hij zijn vingers niet meer kan gebruiken.Of anders die vriend inschakelen en zeggen dat hij snel met die loser op moet rotten.Henry Struik,ik zal de naam onthouden en ik hoop dat ik hem eens tegenkom op een feestje.Make my day.

Reageer
gravatar

Over party-spoilers gesproken. Mijn buren hadden maandelijks thematische meezing-feestjes die twaalf uur duurden. Nu eens, voor de oudjes, pareltjes van Koos Alberts, André Hazes, Jacques Herb en andere fossiele volkshelden, mét hectoliters bier. dan weer de hele nacht het stuiterende ritme van authentiek Haags hakkuh, met wolken coke en speed voor het jongvolk, de muziek onveranderlijk op geluidssterkte 10. De jeugd vloog uit; de stilte is nu oorverdovend, vrouw en ik raakten ontregeld

Reageer
gravatar

Ik adviseer de strijkkwartetten van Sjostakovitsj voor al uw feestjes. Scheelt ook in de drankkosten; mensen gaan gewoon eerder naar huis dan.

Reageer
gravatar

Borodin Quartet, 2e opnamereeks van Virgin Classics. Dat worden uiterst eenzame feestjes. Nu ja, veel beter dan een feestje waar je doppen in moet.
Beste feest is nog met drie adequate medestrijkers en de partituur.

gravatar

Ddan ben je zelf helemaal verkeerd bezig geweest om hem dan maar de hele avond aan de lap top te laten. Het is JOUW feest en jij had in moeten grijpen dan

Reageer
gravatar

nou maar als me zwager niks te doen heefd en aan het bier gaat wil je niet weten wat er dan gebeurd !!! op onze familie ver jaar dagen geven we hem al tijd een prive lap top met kop telefoon dat werkd prima

gravatar

Vergeet ook niet dat de Baltische punkband Sanctimony in november 1982 op de vijfendertigste plaats van de tipparade te Syldavië binnen kwamen waar zij het helaas moesten afleggen tegen Gert en Hermien met hun liedje ‘Jongentje, o jongentje, o jongentje waar vaart gij henen?’

Reageer
gravatar

Het was een beetje dom van Henry om het conceptalbum van Baltische punkband Sanctimony te draaien.

Wanneer hij het nummer Leichenschrei van SPK had gedraaid was het feestje op gang gekomen. Dan wordt het pas vet! Het is de occulte versie van het liedje ‘Jongentje, o jongentje, o jongentje waar vaart gij henen?’ van G&H.

gravatar

Ik denk toch dat iedereen het er wel over eens kan zijn dat de Baltische punkband Sanctimony zeer verfijnde muziek teweeg brengt waarover zowel jong en oud een mening kunnen hebben en als zodanig als zeer democratisch beschouwd kan worden.

Reageer
gravatar

nou dat zou bij mij echt geen waar zijn iemand die alleen zijn eigen muziek gaat draaien dan klap ik toch echt die laptop dicht en zet gewone cd’s op die iedereen wel leuk vind die kerel gaat bij mij ook vlieg les krijgen als hij toch door gaat

Reageer
gravatar

He man, dat moet je niet zeggen. Je kwetst de gevoelens van Nick en Simon en ook een beetje die van Marco Borsato (hoewel ik hem persoonlijk niet echt country vind, maar dat terzijde – sorry Marco).