‘Ook eekhoorns hebben recht op geurkaarsen’

Giel Beelen steunt knaagdieren zonder welriekende lichtbron

De intentie om geurkaarsen weg te houden van eekhoorns is een afschuwelijke vorm van terrorisme. Dat stelt 3FM-dj Giel Beelen. Hij besteedt de komende 40 jaar in zijn radioprogramma extra aandacht aan het fenomeen, dat de maatschappij ‘intens’ verdeelt.

Het onderwerp raakt de betrokken presentator diep: “Zodra er een eekhoorn de Xenos in loopt, proberen personeel en klanten hem er met man en macht weer weg te krijgen. Ik vind dat elke keer opnieuw verschrikkelijk om te zien. Waarom mogen mensen en olifanten genieten van geurkaarsen en eekhoorns niet? Wie zijn wij om te beslissen over bezit, over goed en fout? Ik schaam mij ervoor om mens te zijn.”

Beelen kiest zijn woorden willekeurig, maar is hard in zijn oordeel: “Het is gewoon extreem egoïstisch, weet je. Beschikking hebben over welriekende lichtbronnen is een fundamenteel recht. Zeker als je in bomen leeft en regelmatig van tak naar tak moet springen, of andersom. Je kunt onze houding het best vergelijken met die van veel Nederlanders in de oorlog. Is dat overdreven? Ja.”

Beelen draagt in zijn portemonnee standaard een aantal foto’s van geurkaarsen met zich mee. “Op momenten dat ik het moeilijk heb, geven zij me de energie om me toch weer op te richten. Het heeft me meerdere relaties en een paar velletjes fotopapier gekost, maar ik ga door tot het lavendel-geurige eind. Zelfs als ik daar de ultieme prijs voor moet betalen: € 27,13.”

Giel Beelen veegt de tranen uit zijn ogen: “Sorry, ik heb vandaag een foto van een uienkaars bij me.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Misschien lichtelijk off-topic, maar de overeenkomst viel mij op tussen de houding van de eekhoorn (door een taxidermist voor eeuwig in één houding gevangen) en de stand van de geurkaars (Van Bolsius? Bekend van Rob Verlinden de tuindoctor van RTL4 en zijn kompanen Ivo, Jorna de binnenhuisartieste,en Jerry de vleselijke kruidenmenger). Deze houding wordt in de Camera Obscura omschreven als geperpendiculariseerd (= van “pendule”, rechtop staand). Met vroeg-fallische connotatie.

Reageer
gravatar

Door de jarenlange bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg, zien wij steeds meer mensen met een psychose permanent op straat of in de openbare ruimten zich ophouden.

Voor een toiletbezoek komt het voor dat hiervoor de sanitaire ruimte in een trein gekozen wordt.

Dat heren, lopend en denkend aan een geurkaars als zijnde de gekozen metgezel zich in dit geval via dit medium manifesteren, is nieuw voor mij.

Beste redactie, u hebt hier een verantwoordelijke taak te vervullen…

Reageer
gravatar

Het is fijn om van initiatieven die je verafschuwt een beeld te kunnen vormen.

Daarom mogen we ons gelukkig prijzen dat Giel Beelen zo perfect is in de stereotiepe rol van de hypocriet politiek correcte kotskop.

Giel Beelen is een top dude!

Corrie.

Reageer
gravatar

In hoofdstuk 3 uit het eekhoorntjes handboek staat, dat open vuur in het bos gevaarlijk is voor de pluimstaart.

Ik vraag me ook af waar de eekhoorn zijn aansteker laat.

Reageer
gravatar

De meeste eekhoorns lijken mij hoge sopranen, maar een mezzosopraan zit er misschien ook tussen. Geurkaarsen zullen voornamelijk baritons zijn.

gravatar

Misschien, misschien…. het blijft een lastige keuze: wil je verbrande partituren of bladmuziek waar de noten uitgeknaagd zijn? Maar het is fijn zomaar iemand te ontmoeten waarmee je hier over praten kunt!

gravatar

Volgens mij haalt Beelen ‘intens’ en ‘incense’ door elkaar. Maar blijkbaar zijn eekhoorns uitgekeken op de dennengeur en willen ze wat anders. Wanneer is de inzamelactie van geurkaarsen?

Reageer
gravatar

Het is toch mooi van Giel Beelen dat wanneer er iets mis is hij als eerste in één of ander spotje opduikt. Opdat we niet vergeten wat voor een rechtvaardige koele toffe gast hij wel is. RESPECT! Hij is het geweten van NL.

Reageer
gravatar

Gelukkig tot nog toe geen reactie van Corrie, want die gaat weer geuren met de PVV en de hoorn blazen over “meneer Wilders”.

gravatar

Hoi Spuit, dat voor jou de frisse lucht van de zee in de Haagse duinen kwalijk riekend is kan ik wel begrijpen.

Jij zit waarschijnlijk in je onderbroek de hele dag in je vervuilde woning waarvan de muren van de nicotine bruin geworden zijn.

De enige keer per week dat jij je stinkhol uitkomt is om je voorraad blikkies bier en diepgevroren pizza’s van Dr Oetker aan te vullen.

De weg naar de badkamer kun je al jarenlang niet meer vinden.

Corrie. xxx

gravatar

Hahaha! Toch knap Corrie, hoe jij precies alles oplepelt wat ik ronduit veracht!
Ik rook niet, eet alleen vers, douche vrijwel dagelijks en loop elke dag meermaals met m’n hond door de FRISSE Twentse natuur.

Dat jij heimelijk smacht naar een weldenkende (dus linkse) man met een vleespet is je goed recht, maar gezien je gedrag een onbereikbaar doel.

Ach, je hebt altijd Joep nog…….

http://bit.ly/1OFr01O

gravatar

Moeten we niet eerst even de milieu-almanak er op naslaan? Er waren toch geruchten dat de kunstmatige luchtjes in huiselijke ongeventileerde sfeer, op termijn carcinogeen blijken. Mogen we nu dan ongestraft ook het leefmilieu van eekhoorns en andere knagers naar de ratsmodéé helpen, alleen om Giel Beelen en de sponsorende chemische industrie een plezier te doen? Dat vraag ik u af. Stuurt allen whatsapps naar Giel om hem op zijn ethno-centrisme attent te maken.

Reageer
gravatar

Dit artikel zal wel bedoeld zijn om Giel Beelen te bespotten. En zoals gebruikelijk wekt het een honende kritische reactie van Outsider op. Maar hij kan soms best wel inspirerend zijn.

Zo is zijn laatste oproep op de radio erg inspirerend voor mij geweest. Daarvan heb ik er mijn eigen versie van gemaakt.

Mijn naam is Corrie van Hiernaast en ik zet een streep door de vluchtelingen-tsunami.