Deze theorie over Heel Holland Bakt verandert alles

Aat heeft heilig bakkersbloed

Als jij denkt dat Heel Holland Bakt een televisieprogramma over bakken is, dan heb je het mis. Het is een complexe vertelling over leven en dood, over macht en onmacht, over taartdeeg en kwarkdichtheid. Alleen de oplettende kijker kent de diepere betekenis van dit verhaal. Alleen zij die oog hebben voor de subtiele hints en clues weten hoe dit gaat aflopen. Ik heb een theorie over het derde seizoen die alles verandert. Waarschuwing: Spoilers!

Ken je Aat? Die onhandige assistent filiaalmanager van het platteland? Hij gaat winnen. Let op mijn woorden. Ik hoor je al denken: voedselmiddelentechnoloog Michiel is toch veel beter? Zeker, hij was niet voor niets de meesterbakker van vorige week, hij lijkt de gedoodverfde winnaar, maar Aat heeft heilig bakkersbloed.

Het zit zo: Aat is een buitenechtelijke zoon van Martine Bijl. Daar schrik je misschien van, maar de aanwijzingen daarvoor zijn overal aanwezig. Aat heeft bijvoorbeeld een houthakkershemd aan. Wat is het favoriete gereedschap van een houthakker? Juist: een bijl. Met de erfenis van zijn moeder stroomt heilig bakkersbloed door Aats aderen. Aat is de uitverkorene. Hij is de nieuwe bakkerskoning van Nederland. Iedereen moet daarvoor wijken.

Bijvoorbeeld Joris, zijn uitschakeling zal slechts een eerste wapenfeit zijn in een reeks eliminaties die uiteindelijk moeten leiden tot Aats overheersing. Volgende week vliegt er weer iemand uit, let maar op. Vermoedelijk wist Joris teveel, en moest hij uitgeschakeld worden voor zijn wantrouwen zou overslaan op de andere deelnemers. Maar zijn rijstevlaai was natuurlijk ook een walgelijk stukje patisserie.

De meest schokkende clue van de eerste aflevering was zichtbaar in de derde ronde, het spektakelstuk. De Abrahamkoek van rasbakker Aat toont een duistere profetie voor het einde van dit seizoen. Wie goed naar het gebak kijkt ziet immers een verbluffende gelijkenis met Michiel, de aartsrivaal van Aat. De pop is een man, buitenproportioneel lang en heeft stekeltjeshaar. De kraag rond de hals van de pop kan maar een ding betekenen: Michiel gaat dood.

Bron: NPO cc Omroep Max
Zie de verbluffende gelijkenis tussen de Abrahamkoek (links) en Michiel (rechts)

De komende weken zal blijken dat dit allemaal klopt. En als het niet klopt heb ik een alternatieve theorie: Het is allemaal de comadroom van Martine Bijl.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb ook een theorie.

Heer Peter Buurman is een buitenechtelijke zoon van Dr. Oetker.

Hij begrijpt als geen ander dat de cohesie van een goudbruin gebakken zandkoekje precies dezelfde is als die van een pizzabodem met een bril op.

Kijk maar, mijn theorie klopt.

Reageer
gravatar

De kraag rond de hals van Michiels pop, geeft aan dat Michiel een nieuwe baan heeft gevonden als zwarte Piet.

Zo wordt de discussie toch weer subtiel aangekaart.

Reageer
gravatar

Het is schandalig dat de redacteuren van De Speld nog steeds geen artikel aan de Zwarte Piet-discussie heeft besteed. Rutte en RTL-nieuws zijn hen al voorgegaan.

Kom op redactie ga eens aan het werk!

Corrie.

gravatar

Er moet helemaal geen zwarte Piet-discussie meer komen, want alles is er al over gezegd.
Laten we gaan discussiëren of Sinterklaas niet bruin zou moeten zijn, als voormalig bisschop van Mira (nu in Turkije) en als kennelijk inwoner van Spanje.

gravatar

Evert beste kerel,

Gun C.v.H. gewoon die pietendiscussie.

Dan houdt de gezamenlijkheid hier zich gewoon een dagje afzijdig, en kan onze vrind naar hartenlust een paar uur naar zichzelf in de spiegel kijken.

gravatar

Wat een vreselijke overdrijving. Er doen maar tien mensen mee en dat is dan “heel Holland” ?
Ik dacht het niet. Zijn Max en Martine zo oud dat ze niet meer kunnen tellen ?
Een meer passende titel zou zijn: “een miniscuul deel van Holland bakt”.

Reageer
gravatar

Tja, het is lang geleden dat “heel Holland”, naar ik aanneem Noord- en Zuid Holland samen, door tien mensen werd bewoond.
Toen was er veel moeras en wat duingebied, waar enkele Neanderthalers rondliepen (zoals de voorouders van Van Hiernaast).
Ze waren te primitief om te bakken; ze braadden alleen vlees op een houtvuur, met calvé-saus erbij en af en toe wat spiritus op het vuur. Best gezellig !

gravatar

Jakkes, alweer een talentenjacht op de TV. Nog even en we krijgen wedstrijden in: metselen, diamantslijpen, oog-laseren, hoefsmeden, frites bakken, konijnen castreren, atomen splitsen en Joost mag weten wat.
Slaapverwekkend. Komt er ook een TV-wedstrijd: “in slaap vallen” ?

Reageer
gravatar

Waarom zo tendentieus schrijven over een filiaalmanager van het platteland? Wat is er mis met t platteland? En Meppel is bovendien helemaal geen platteland maar een serieuze stad.
Enfin, door dit alles moest Aat vluchten en is ondergedoken in Meppel, waar hij veilig verder kan bakken, in het huisje naast dat van Halina Rijn, in de dorpsstraat 24.

Reageer
gravatar

Corrie, we zijn het misschien niet altijd eens, maar hier heb je een punt. En als je gelijkt hebt dan heb je gelijk! Farida ‘werkt als HR administrator’ staat schaamteloos op de pagina vermeld. Wat dat precies inhoud vind ik moeilijk vast te stellen, maar mijn nekharen staan er van overeind!

gravatar

Zagen wij Aat ook niet heimelijk klaarkomen in een stukje deeg waar hij later een gebakje van maakte?

Zoiets doen wij in Limburg niet, maar in holland moet alles maar kunnen en dat begint al met die raspende ch waarmee je het deeg ook zo effectief en virusrijk kunt besprenkelen.

Reageer
gravatar

Zech Prensj Cernevel, gggggedrrrraaaach oewen Un bietjen ne?? Den sjpot drieven mit oes Ollanderrrssss, is niet oardiggggg!
Zijde Gij den gienen Ollander dan? Verdreeit noches an toe zech, zoo kommen dien ruziees in die welt, niewa!

gravatar

De theorie is hier dat Ollander een volle neef van Berend Willem Hietbrink is, en dat ome Beer zijn neefje al in een vroeg stadium het Nederdiets heeft bijgebracht. Met een verbluffend resultaat als gevolg.

gravatar

Is Aart misschien de buurman van Corrie en heet hij eigelijk Peter en kennen ze Haagse Annie mischien ook onder een andere naam?
Misschien wordt het nog wel eens duidelijk, voorlopig is het nog raadselachtig zoniet sprookjesachtig.
Mario en de Prinses komen misschien ook wel in dit verhaal voor.

gravatar

Het is een feit: ze zijn helemaal gek geworden in Den Haag.
Mijn moeder heeft er niks mee te maken, die kan nog geen gewone ronde jodenkoek bakken. Een Abraham is echt veel te hoog gegrepen.

Ze snapte net wat een Godwin was toen men hem hier verving door de Corrie je begrijpt wel wat er toen gebeurde. Nu heeft ze gewoon weer een leesmap laat haar nou maar, geen slapende honden wakker maken.

gravatar

@de zoon van.
En die herdershond ook laten slapen? Of ben jij dat… allejezus!

Corrie met Hitler, nazi’s vergelijken ter vervanging maar niet over hebben dan.