‘Er zijn ook góede muggen’

Stefan uit Zwolle wil insectenfamilie niet over één kam scheren

Zwollenaar Stefan van Poppel vindt het vervelend dat alle muggen in zijn stad over één kam worden geschoren. In een opiniestuk in de Stentor pleit hij voor een individuele benadering: “Sommige soorten prikken niet, en zelfs een steekmug heeft lang niet altijd dorst. Maar dat mag je al bijna niet meer zeggen in Zwolle. Muggenhaat komt vooral voort uit angst en onwetendheid.”

Van Poppel was er onlangs getuige van hoe zijn vrouw Karin, uit Zwolle, een mug doodsloeg in Zwolle. “Ze zei dat de mug van plan geweest was haar te prikken. Ik vroeg of ze daar bewijzen voor had. Die had ze niet. Op zo’n moment schaam ik me een Zwollenaar te zijn.”

Het gedrag van zijn vrouw is volgens Stefan van Poppel tekenend voor de manier waarop Zwollenaren tegen muggen aankijken: “Ik denk dat mensen veel positiever over muggen zouden denken als ze er eentje in huis zouden nemen. Pas dan leer je het echte verhaal achter iemand kennen. Iedere mug is bijzonder op zijn eigen manier.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat heeft Bant Luttelgeest hiermee te maken? Ik ben de premier van Nederland (dorp tegenover Muggenbeet, red.) en wij zijn bezig met de voorbereidingen voor een strategische missie tegen Muggenbeet.

gravatar

Een schande, die toenemende muggofobie in de samenleving! Een welbekende blondgekuifde politicus alsmede andere vooraanstaande personen wagen het zelfs muggen en andere parasitaire diersoorten te vergelijken met zulke verderfelijke wezens als moslims en bijstandstrekkers!
Moslims en bijstandtrekkers zijn parasieten of labbekakken wordt er dan gesteld.
Geen wonder dat die schattige en onbegrepen muggen massaal vermoord worden!
Hoog tijd dat de VN comité ter bestrijding van muggofobie opricht!

Reageer
gravatar

Het probleem is dat ze van oorsprong wel goed zijn maar door de keiharde opvoeding, waarin ze flink geprikt worden als ze zich niet gedragen, nemen ze dat over en prikken ze mensen want die zijn nou eenmaal makkelijker te prikken zijn dan soortgenoten, omdat die altijd op hun hoede zijn en geleerd hebben om snel weg te vliegen.

Reageer
gravatar

Ach, je moet toch wat. Ik doe geen vlieg kwaad, maar heb het af en toe nodig om eens lekker te slaan. Muggen tellen gewoon niet mee.

gravatar

Er bestaan muggen soorten die het prettig vinden om opgejaagd te worden met een krant of pantoffel.
Langs de andere kant terroriseren zij de slaapkamer, terwijl je slaapt.

Ik win heel vaak

Reageer
gravatar

Waarom wordt altijd weer “over één kam scheren’ gebruikt?
Als je de muggen-problematiek bekijkt vanuit het spreekwoord “Als 1 schaap over de dam is, ….”, dan is de Algemene Zwollensche Visie juist.
Zodra er 1 mug geprikt heeft, kun je er vergif op innemen dat de rest spoedig ook begint te prikken.

Dit is niet alleen van toepassing op muggen, maar bijvoorbeeld ook bepaalde bevolkingsgroepen, let maar op!

Reageer
gravatar

Hier is ook de volgende uitdrukking van toepassing:

“Als 1 geit(enneuker) over de dam is, volgen er meer.”

gravatar

Sjakie,

Je bent niet erg duidelijk, waarin zijn ze de beste?
Beste uit de klas? Heb je rapport-cijfers?
Snelste vliegers? Heb je ook onderzoeksgegevens?

Geen loze teksten roepen, links en feiten willen we zien!

Bij voorbaat dank!